Ελασσόνα

Τριήμερο εκδηλώσεων στο Λυκούδι Ελασσόνας

Τριήμερο καλοκαιρινών εκδηλώσεων και πολιτισμού διοργανώνουν και φέτος από 24 έως 26 Ιουλίου οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκουδίου, με αφορμή την ετήσια πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Λυκουδίου Ελασσόνας και περιλαμβάνουν θερινό κινηματογράφο, αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και μουσικοποιητική εκδήλωση.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα:
-Μεθαύριο Σάββατο 24 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, βραδιά θερινού κινηματογράφου.
-Την Κυριακή 25 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, ερμηνείες, θεατρικά «δρώμενα».
Την εκδήλωση επιμελείται ο «ανήσυχος» και αειθαλής Λυκουδιώτης εκπαιδευτικός Κώστας Δημούλας.
-Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, η εκδήλωση με θέμα «Σαντούρι – Βιολί – Κιθάρα και Παράδοση».
Η Θάλεια Γκόλτσιου, ο Θάνος Τζήκας, ο Ευάγγελος Πασχαλίδης, ο Αντώνης Βλαχογιώργος, ο Πέτρος Χατζήνας και η Ζέτα Ντούμα θα παρουσιάσουν 4 μουσικές ενότητες: Νησιώτικα, ρεμπέτικα, σμυρναίικα και σύγχρονα τραγούδια με παραδοσιακό «χρώμα».
Ο Νίκος Χατζής θα απαγγείλει ποιήματα πριν από κάθε ενότητα. Η Ευαγγελία Ράπτου – Στεργιούλα θα παρουσιάσει την εκδήλωση.
Όπως έγινε γνωστό, οι εκδηλώσεις που είναι ανοιχτές για τους ντόπιους κατοίκους και τους επισκέπτες του Λυκουδίου είναι προσαρμοσμένες με το υγειονομικό πρωτόκολλο αυτής της περιόδου και πραγματοποιούνται -με τα προβλεπόμενα περιοριστικά προληπτικά μέτρα κατά της Covid-19.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Πηγή: Ελευθερία

 

 

Previous ArticleNext Article