Ελασσόνα

Τριαντόπουλος: Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές πρώτης αρωγής στους πληγέντες από τον σεισμό της Θεσσαλίας – Συνολικά 5,6 εκατ. ευρώ σε 849 δικαιούχους

Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022 στην πέμπτη και τελευταία πληρωμή προς τους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής, οι οποίοι επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021. Ειδικότερα, πιστώθηκαν 823.776,5 ευρώ σε 130 δικαιούχους.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 23 Μαρτίου οι διαδικασίες πληρωμής πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 στη Θεσσαλία.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε νέα καταβολή πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής προς τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας που υπέβαλαν σχετική αίτηση. Συγκεκριμένα, πιστώθηκαν περίπου 824 χιλιάδες ευρώ σε 130 δικαιούχους. Συνολικά, λοιπόν, πιστώθηκαν 5.569.441,55 ευρώ σε 849 δικαιούχους.

Επισημαίνεται ότι με αυτή την τελευταία πληρωμή ολοκληρώνεται επιτυχώς το στάδιο της χορήγησης πρώτης αρωγής στους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, ενώ συνεχίζεται απρόσκοπτα η υλοποίηση των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021».

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής θα πρέπει να υποβάλουν -αν δεν το έχουν πράξει ήδη- αίτηση για στεγαστική συνδρομή στο αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Previous ArticleNext Article