Λάρισα

Τουρισμός: Χαμηλότερη των προβλέψεων η κίνηση σε Λάρισα και Θεσσαλία

Για την κατάσταση στον τουριστικό κλάδο στη περιοχή της Λάρισας και την Θεσσαλία, αναφέρθηκε στην εκπομπή «Έτσι κι Αλλιώς» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο εντεταλμένος σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας. «Τουριστικά η κατάσταση κινείται σε δύο ταχύτητες. Μια ταχύτητα είναι τα παράλια Λάρισας, το Πήλιο και οι Σποράδες. Και άλλη μία που είναι η Ηπειρωτική Θεσσαλία. Μιλάμε για την ενδοχώρα. Είναι μια χαμηλότερη ταχύτητα. Κινείται πιο αργά και εκτός προβλέψεων. Οι προβλέψεις έλεγαν ότι θα άνοιγαν περισσότερες αγορές, αλλά άνοιξαν λιγότερες. Οι Βρετανοί πάνε προς τα πίσω το άνοιγμα των αεροδρομίων. Κάποιες πολύ δυνατές αγορές που τις περιμέναμε φέτος είναι πολύ υποτονικές. Άρα θεωρώ ότι είμαστε χαμηλότερα από τις προβλέψεις, αλλά είμαστε καλύτερα από πέρυσι. Αλλά δεν λέει τίποτα αυτό, καθώς οι επαγγελματίες περνάνε πάρα πολύ δύσκολα και κυρίως αυτοί της εστίασης», σημειώνει.

Προβληματισμός για την μετάλλαξη «Δέλτα» και την άνοδο των κρουσμάτων

Όμως υπάρχει και προβληματισμός για ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα που θα αφορά την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα». «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα είναι τόσο δυνατό ένα νέο κύμα που θα αφορά την μετάλλαξη «δέλτα». Τα πράγματα πάνε να εκτροχιαστούν εδώ και λίγες ημέρες με την αύξηση των κρουσμάτων. H Περιφέρεια σε κάθε περίπτωση είναι πάντα έτοιμη να αναδιαμορφώσει τους στόχους που έχει βάλει. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε αγορές για να συνεχίσουμε να βοηθάμε τον τουριστικό τομέα. Επίσης σχεδιάζουμε την επιμήκυνση  της τουριστικής περιόδου πού θα φτάνει έως και το Φθινόπωρο. Στα τέλη Αυγούστου ανάλογα με τα δεδομένα ετοιμάζουμε ξανά μια επιθετική καμπάνια για να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο όσο γίνεται περισσότερο», αναφέρει.

Οι αλλαγές που φέρνει η πανδημία και οι προκρατήσεις για το 2022 που θυμίζουν 2019!

Τέλος ο κ. Μπουτίνας μίλησε και για τις αλλαγές που φέρνει στον τουρισμό η νέα πραγματικότητα μετά την πανδημία. «Θα αλλάξουν πολλά από την στιγμή που το τουριστικό προϊόν μηδενίστηκε για 17 μήνες. Δεν ξέρουμε ακόμη που θα οδηγήσει όλο αυτό. Πάντως ήδη βλέπουμε να θέλουν οι περισσότεροι τουρίστες ατομική μετακίνηση στις διακοπές τους, κάτι που θα επηρεάσει τον κλάδο των τουριστικών μεταφορών και των πρακτορείων. Όμως θα πρέπει να πω ότι οι προκρατήσεις για το Καλοκαίρι του 2022 είναι στα επίπεδα του 2019. Τότε είχαμε σημειώσει και την μεγαλύτερη τουριστική κίνηση τα τελευταία χρόνια», καταλήγει

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article