Λάρισα

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας «φαβορί» για να φιλοξενήσει τα αμερικανικά «αόρατα» αεροσκάφη F-35!

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θέμα της ενίσχυσης της Πολεμικής μας Αεροπορίας με τα τελευταία γενιάς, υπερσύγχρονα και τεχνολογίας «stealth», δηλαδή αόρατα αεροσκάφη τύπου F-35.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε ο Alpha, εντός του Ιανουαρίου αναμένεται στη χώρα μας κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματούχων το οποίο θα ενημερώσει τα ανώτατα κλιμάκια της Πολεμικής μας Αεροπορίας για τις δυνατότητες του μαχητικού που αποτελεί την κορωνίδα της δύναμης πυρός από αέρος των ΗΠΑ. Μάλιστα, το γεγονός πως θα δοθούν στους Έλληνες διαβαθμισμένες, δηλαδή απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα F-35, καταδεικνύει και το προχωρημένο των διαβουλεύσεων των δύο πλευρών.

Σε όλα τα παραπάνω, το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας, όπου εδρεύει η 110 Πτέρυγα Μάχης, φέρεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού οι Αμερικανοί δείχνουν να το προκρίνουν σε ενδεχόμενη «προσγείωση» των νέων μαχητικών στη χώρα μας.

Ήδη το αεροδρόμιο της Λάρισας χρησιμοποιείται από αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-15, ενώ σημαντικό κομμάτι στο παζλ είναι και η πρόσφατη πενταετής Ελληνοαμερικανική συμφωνία, στην οποία προβλέπεται αναβάθμιση εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Λάρισας με μία επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ από πλευράς ΗΠΑ.

Δεδομένου πως τα F-35 ως τελευταίας γενιάς μαχητικά αεροσκάφη, έχουν υψηλές και αυστηρές προδιαγραφές ως προς τις εγκαταστάσεις απογείωσης και προσγείωσης αλλά και φιλοξενίας, αλλά και λόγο της νευραλγικής της θέσης στο χάρτη, η Λάρισα είναι το πρώτο φαβορί σε περίπτωση που γίνει το μεγάλο deal, για να τα φιλοξενήσει.

Πηγή: onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article