Αθλητισμός

Το σήκωσαν… οι Επίλεκτοι στη γιορτή της Βερδικούσιας!!!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 7ο ποδοσφαιρικό αντάμωμα στη Βερδικούσια, ανήμερα του Προφήτη Ηλία (προστάτης του χωριού) στο γήπεδο «Νικόλαος Ι. Μηλιώνης το Καραούλι».

alt

Ένα τουρνουά που έχει γίνει θεσμός, με την οικοδέσποινα πρωταθλήτρια ομάδα της Βερδικούσιας της περιόδου 1999-2000, να φιλοξενεί τους Επίλεκτους Βερδικούσιας καθώς επίσης και τους Νέους, σε μια πραγματική γιορτή όπου ξύπνησαν μνήμες από το ένδοξο παρελθόν.

alt

Παρελθόν ένδοξο για την αρμάδα του Κώστα Μπακλαβά καθώς την περίοδο 1999-2000 είχε εξασφαλίσει πανηγυρικά την άνοδο στη μεγάλη τοπική κατηγορία, με το ασύλληπτο 15-0-0 στην έδρα της!

alt

Εμπνευστής και διοργανωτής της όλης εκδήλωσης, ήταν ο δημοσιογράφος και Βερδικουσιώτης στην καταγωγή, Σάκης Γκουρνέλης.

alt

Τα τιμώμενα πρόσωπα…

alt

Πριν την έναρξη του τουρνουά τιμήθηκαν άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην Προοδευτική και όχι μόνο:

-Γιώργος Μπλιάμπλιας, Κώστας Γελαλής και Ντίνος Δήμκος (ποδοσφαιριστές-για την πολύτιμη προσφορά τους στην Προοδευτική Βερδικούσιας)

-Ανδρέας Χατζηλιόντας (για την προσφορά του στο επαγγελματικό-ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο)

Οι Επίλεκτοι αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι…΄

Έχει γίνει συνήθεια ο τελικός του ποδοσφαιρικού ανταμώματος στη Βερδικούσια να κρίνεται στη «ρώσικη ρουλέτα» και κάτι ανάλογο συνέβη και στο φετινό 7ο, με τους Επίλεκτους Βερδικούσιας να επικρατούν τελικά με 9-8 (κ.α. 3-3) των πρωταθλητών 99-00.

Το παιχνίδι παρουσίασε έντονο ενδιαφέρον, με τον Νεκτάριο Καφφέ να κάνει το 1-0 για τους πρωταθλητές αλλά οι Επίλεκτοι πιο «φορμαρισμένοι», έφεραν τούμπα το ματς, σημειώνοντας τρία τέρματα με τους Γιώργο Πανταζή (σκόραρε δις) και Ηλία Πανταζή.

alt

Όμως στη συνέχεια «μίλησε» η καρδιά των πρωταθλητών και με δράστες τους Γιώργο Παπαγεωργίου (με εύστοχο χτύπημα πέναλτι) και Ντίνο Δήμκο έφεραν το ματς στα ίσια (3-3).

Στην αναμέτρηση με την οποία και άνοιξε η αυλαία του τουρνουά, οι Επίλεκτοι επιβλήθηκαν των Νέων με 3-1.

Ηλίας Πανταζής, Γιάννης Πανταζής και Θωμάς Θάνος χρίσθηκαν σκόρερ ενώ για τους Νέους βρήκε δίχτυα ο Μιχάλης Μιχαλές.

alt

Οι απονομές…

Τις απονομές αλλά και τις βραβεύσεις, έκαναν ο διοργανωτής του τουρνουά, ο δημοσιογράφος, Σάκης Γκουρνέλης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας, Κώστας Τσέτσιλας καθώς επίσης και ο διοικητικός της ΕΠΣΛ, Αντώνης Στεργιούλας.

Η διαιτησία

alt

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αστέριος Χατζηλιόντας με βοηθό τη Μένια Μπακλαβά.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 99-00 (Κ. Μπακλαβάς):

alt

Νυχτερίδας Χ., Μπαρούτας Δ., Γελαλής, Γκουρνέλης Ν., Γκουρνέλης Σακ., Μπλιάμπλιας Γ., Αγριόδημος Μπ., Παπαγεωργίου Τζ., Παπαγεωργίου Γιωργ., Κουζιώνης Ι., Μπαρούτας Θοδ., Μούμος, Χατζηλιόντας, Καφφές Ν., Δήμκος Ντ.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ (Δ. Τσέτσιλας-Θ. Δουζένης): Μπαρούτας Αλεξ., Πανταζής Γ., Πανταζής Η., Χατζής Κ., Βαρσάμης Θ., Δαούλας Κ., Χαράλαμπος Ι., Χαράλαμπος Δ., Θάνος, Πανταζής Ι., Πανταζής Δ., Κουζιώνης Η., Τσακνάκης, Κοκοράβας, Νατσιούλας.

ΝΕΟΙ ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑΣ (Κ. Μπακλαβάς):

alt

Νυχτερίδας Ραφ., Μάνης, Πουρνάρας Κ., Μπακλαβάς Θ., Μπακλαβάς Δ., Χαράλαμπος Κ., Δημήρης Αθ., Χαράλαμπος Γ., Μιχαλές Ν., Μιχαλές Μ., Συνάπαλος Αλ.,

*Οι διοργανωτές του τουρνουά ευχαριστούν τον πρόεδρο της Κοινότητας, Κώστα Τσέτσιλα που στέκεται αρωγός σε κάθε κίνηση αλλά και στον πρόεδρο της Προοδευτικής, Δημήτρη Καρκατσέλα για την προσφορά νερών.

Με έντονο άρωμα ΑΕΛ

alt

Έντονο άρωμα ΑΕΛ είχε το ποδοσφαιρικό αντάμωμα στη Βερδικούσια. Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, ο αρχηγός του Απόλλωνα Λάρισας, Κώστας Χατζής έδωσε το «παρών», ο οποίος φόρεσε μάλιστα και τη φανέλα της ΑΕΛ κατά το παρελθόν ενώ το ντεμπούτο του πραγματοποίησε ο κυπελλούχος το 2007, με την ΑΕΛ, Ανδρέας Χατζηλιόντας. Δύο μεγάλες μορφές του λαρισινού ποδοσφαίρου, με τεράστια προσφορά…

Γνώρισε την αποθέωση ο Νικηφόρος!!!

alt

Αναμφίβολα η πιο έντονη στιγμή του αγώνα ήταν η αντικατάσταση του 47χρονου πλέον Νίκου Γκουρνέλη γνωστός με το προσωνύμιο «Καφού» με πολύτιμη προσφορά στην Προοδευτική όλα αυτά τα χρόνια, από τον γιο του, τον 10χρονο Νικηφόρο ο οποίος και αγωνίζεται στην ακαδημία της Νίκης/Μιχαήλ.

Η συγκίνηση περίσσεψε για ένα άκρως ποδοσφαιρικό σόι που ξεκινάει από το 1970 όταν και ο παλαίμαχος αμυντικός, Νικήτας Γκουρνέλης υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Βερδικούσιας, αγωνιζόμενος για πολλά χρόνια με τα «βυσσινί».

Προσφέρουν

alt

Θανάσης Δουζένης (Δήμητρα Γιάννουλης), Αντώνης Στεργιούλας (Βλαχογιάννι), Κώστας Μπακλαβάς (Βερδικούσια) και Δημήτρης Τσέτσιλας (μικτές ΕΠΣΛ) αποτελούν σημαντικά κεφάλαια για το λαρισινό ποδόσφαιρο και ο καθένας μοχθεί για το καλύτερο δυνατό. Κι αν ο πρώτος βρίσκεται στα πρώτα του βήματα στον χώρο, δεν ισχύει το ίδιο και για τους άλλους τρεις, παλιές καραβάνες στον χώρο που βαστάνε ακόμα και συνεχίζουν να προσφέρουν, αγαπώντας παθολογικά αυτό που κάνουν.

Κόσμος

alt

Κόσμος και κοσμάκης βρέθηκε στο «Καραούλι» για να παρακολουθήσει το ποδοσφαιρικό αντάμωμα. Μικροί και μεγάλοι έδωσαν το «παρών», δίνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση. Και είχαν την ευκαιρία να φρεσκάρουν τις μνήμες τους με παίκτες από το ένδοξο παρελθόν αλλά και νέους που τίμησαν με την παρουσία τους το αντάμωμα.

 

Ευχαριστώ από καρδιάς!!!

alt

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στα παιδιά της λέσχης “Mountain Enduro Camp” που στέκονται αρωγοί σε κάθε ποδοσφαιρικό αντάμωμα.

 

larisagoal.gr

Previous ArticleNext Article