Ελασσόνα

Το Σαραντάπορο τίμησε την προστάτιδά του Αγία Μαρίνα

«Μνηστευθείσα τω Λόγω Μαρίνα ένδοξε, των επιγείων την σχέσιν πάσαν κατέλιπες, και Ενήθλησας λαμπρώς ως καλλιπάρθενος τον γαρ αόρατον εχθρόν, κατεπάτησας στερρώς, οφθέντα σοι Αθληφόρε. Και νυν πηγάζεις τω κόσμω, των ιαμάτων τα δωρήματα».

Τη μνήμη της προστάτιδας Αγίας του Σαρανταπόρου, της Αγίας Μαρίνας, τίμησαν και φέτος, μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και… τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο της εποχής μας, οι Σαρανταπορίτες και δεκάδες προσκυνητές και πιστοί, που βρέθηκαν στο γνωστό «κεφαλοχώρι» του νομού μας.
Στον φερώνυμο ιερό ναό, παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας, τελέσθηκε ο αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία (φωτογραφίες), όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Γεροφάκας και ιερείς των ενοριών της περιοχής (…Σαραντάπορο και όμορα χωριά).
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της ιερής Εικόνας της Αγίας, γύρω από τον εορτάζοντα ναό.
Ανήμερα της εορτής της Αγίας, τελέσθηκε η αρχιερατική πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου συγχοροστάτησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και Ελασσώνος κ. Χαρίτων.
Στις πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις του Σαρανταπόρου την παραμονή της εορτής παρευρέθηκαν o δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Νάνος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ Ιπποκράτης Τζιουμακλής, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας – πρώην δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, ο δημοτικός σύμβουλος Φώτης Καραγκόγκος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Σαρανταπόρου Γιάννης Βαϊτσης, τοπικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, μέλη του Συλλόγου Απανταχού Σαρανταποριτών, φορείς της ευρύτερης περιοχής, εκπαιδευτικοί, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)-eleftheria.gr
Του Γιάννη Μουκίδη
Φώτο: Γιάννης Γκουτζουρέλας

Previous ArticleNext Article