Ελασσόνα

Το Γυμνάσιο – Λ. Τ. Βερδικούσιας στη Βουλή των Ελλήνων

«Σήμερα συζητάμε στη Βουλή ένα Νομοσχέδιο, που αφενός στηρίζει και ενισχύει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και αφετέρου προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων, αυξάνοντας τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες στην πατρίδα μας. Πρόκειται για εμβληματική μεταρρύθμιση, που κοιτά κατάματα την κοινωνική πραγματικότητα της φυγής χιλιάδων Ελλήνων φοιτητών στο εξωτερικό, προσφέροντάς τους την επιλογή να σπουδάσουν στη χώρα μας. Θέλουμε τους νέους στην Ελλάδα, να σπουδάσουν εδώ, να εργαστούν εδώ και να δημιουργήσουν οικογένειες εδώ. Στηρίζουμε με σειρά μέτρων τον θεσμό της οικογένειας και εσείς, στη Βερδικούσια, γνωρίζετε καλά πόσο σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις στην κατεύθυνση ανάσχεσης του δημογραφικού προβλήματος».

Με αυτά τα λόγια, καλωσόρισε στη Βουλή τους 20 μαθητές του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Λ.Τ.  Βερδικούσιας, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Τα παιδιά συνοδεύονταν από τον διευθυντή του σχολείου, Χρήστο Κατσούρα και τους εκπαιδευτικούς, κ.κ. Ανθή Γιωτοπούλου, Αθηνά Καρανίκα και Δημήτριο Νάκα, τους οποίους ο Λαρισαίος πολιτικός συνεχάρη για το έργο τους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής εξήγησε στους επισκέπτες τον τρόπο συγκρότησης και οργάνωσης της Βουλής, ενώ συνομίλησε μαζί τους και για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, που συζητείται στην Ολομέλεια.

Μετά το πέρας της επίσκεψης των μαθητών, ο κ. Κέλλας έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Με χαρά υποδέχτηκα σήμερα τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Βερδικούσας στη Βουλή των Ελλήνων. Ταξίδεψαν μέχρι εδώ, στο πλαίσιο του εξαιρετικού προγράμματος εκπαιδευτικών επισκέψεων στο Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία των συνοδών εκπαιδευτικών τους, τους οποίους και συγχαίρω.

Τα παιδιά αποτελούν το μέλλον και την ελπίδα μας.  Η παιδεία είναι η γεννήτρια του μέλλοντος και η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας νομοθετεί με ορίζοντα το «αύριο». Οφείλουμε να  δώσουμε  στους μαθητές όλα τα απαραίτητα εφόδια. Στηρίζουμε τη δημόσια εκπαίδευση, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της παιδείας μας, διευρύνοντας, συγχρόνως, τις επιλογές των νέων μας, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

 

Previous ArticleNext Article