Ελασσόνα

Το ΔΣ Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας καταγγέλλει τον δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Γάτσα

Σε ανακοίνωση του το ΔΣ Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας αναφέρει τα εξής:

Σε συνεδρίαση του και αφού εξάντλησε τα περιθώρια συζήτησης καταγγέλλει τον Δήμαρχο Ελασσονας κ.Γάτσα για την αντεργατική του πολιτική.

Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος πιστός στις επιταγές των κυβερνήσεων αντί να δώσει λύση στα χρόνια προβλήματα των εργαζομένων προβάλει την δικαιολογία της οικονομικής δυσπραγίας του Δήμου και δεν χορηγεί στους εργαζόμενους τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ)εδώ και μιά πενταετία στους εργαζόμενους του Δήμου.

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες των συνεχών ατυχημάτων στους χώρους εργασίας με δεκάδες θύματα εργαζόμενους που δουλεύουν είτε στην καθαριότητα, στις στις τεχνικές υπηρεσίες, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία κλπ .

Είναι φανερό οτι οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατεύουν την προσωπική τους υγεία αλλά και των οικογενειών τους Δεν μπορούν να μεταφέρουν τις μολυσματικές αρρώστιες στα σπίτια τους.

Βεβαίως για προληπτικές εξετάσεις και εμβόλια που προβλέπει ο νόμος ο κ.Δήμαρχος ούτε κουβέντα.

Στις συνεχείς επισκέψεις του συλλόγου προσπαθούσε μάλιστα να μεταθέσει το πρόβλημα στις υπηρεσίες! Ότι δήθεν δεν υπάρχει προσωπικό για να συντάξει τις μελέτες (ενώ αυτές είναι ετοιμες).

Υπενθιμίζουμε ότι σαν κλάδος έχουμε 64 ΝΕΚΡΟΥΣ και εκατοντάδες τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια στους Δήμους.

Ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λέει και ο λαός μας.

Δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να πληρώνουν από την τσέπη τους Για να προστατεύουν!Δεν μπορεί ακόμα και την καθημερινή χορηγία σε γάλα να την δίνει επιλεκτικά χρεωστόντας ακόμη και αυτά.

Ζητούμε άμεσα να εφαρμοστεί ο νόμος (που σαν δικηγόρος μια χαρά γνωρίζει ο κ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ )Και να αποδώσει σε χρήμα Τα ΜΑΠ των προηγούμενων ετών και σε είδος του 2023.

Οι εργαζόμενοι σε κάθε περίπτωση θα βρίσκονται σε ετοιμότητα μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων.

Previous ArticleNext Article