Ελασσόνα

Το δίκτυο «Περραιβία» στον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θεσσαλονίκη για τα Αρωματικά – Φαρμακευτικά Φυτά

Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογεννετικών Πόρων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης διοργανώνει το Δίκτυο «Περραιβία», την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, προκειμένου οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για το σημαντικό έργο που επιτελείται στο Εργαστήριο αυτό και έχει σχέση με την καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στην Ελλάδα.

Για τον λόγο αυτό οργανώνεται ολοήμερη μετακίνηση με λεωφορείο από την Ελασσόνα, μέσω Λάρισας, με συμβολικό κόστος και μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα όσοι ενδιαφέρονται για την ενημέρωση πάνω στην καλλιέργεια των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (γεωργοί, καλλιεργητές, γεωπόνοι, φοιτητές, ερευνητές, πολίτες κ.ά) , από τους επιστήμονες του περίφημου αυτού Ινστιτούτου, που θα μας ξεναγήσουν στα εργαστήρια , στα φυτώρια κ.ά. στις εγκαταστάσεις στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η ανάγκη της επίσκεψης προέκυψε κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του εμβληματικού Έργου του Πράσινου Ταμείου Olympus+ , που αφορούσε τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά του Ολύμπου και που υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία το Δίκτυο ‘Περραιβία” και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της 4ήμερης εκπαίδευσης στην Ελασσόνα (Summer School -25-28/5/2023) από το εκπαιδευτικό δυναμικό του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ .

Σημειώνεται ότι μπορούν να συμμετέχουν όλοι ,αρκεί να γίνει κράτηση έγκαιρα στο τηλέφωνο 6974-881944.

Είναι μια επιμορφωτική εξόρμηση στη Θεσσαλονίκη, που περιλαμβάνει επίσκεψη στο διάσημο Ινστιτούτο και στα φυτώρια, υποδοχή από τη Διευθύντρια κ. Ελένη Μαλούπα και τους επιστήμονες του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, επιστημονική ενημέρωση για τα ΑΦΦ, επίσκεψη σε μουσεία, αξιοθέατα ή στην αγορά της Θεσσαλονίκης και επιστροφή το βράδυ στην Ελασσόνα, μέσω Λάρισας.

Πρόγραμμα:

Ημέρα : Παρασκευή 20 Οκτ. 2023

ΩΡΕΣ: Αναχώρηση 08.00 και επιστροφή 22.30

Συνοπτικό Πρόγραμμα:

08.00 Αναχώρηση

10.30 Άφιξη στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων Θέρμη Θεσσαλονίκης

10.30 -14.00 Ξενάγηση -Ενημέρωση -Επίσκεψη στα εργαστήρια και Φυτώρια του Ινστιτούτου

14.00-15.30 Γεύμα στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου

15.30-20.00 Χρόνος ελεύθερος στη Θεσσαλονίκη ( αγορές, μουσεία κλπ)

20.00-22.30 Ταξίδι επιστροφής

Δηλώσεις Συμμετοχής ΕΔΩ https://forms.gle/WfvAP3RFBJk6kPRY9 ή στο τηλέφωνο 6974-81944

ΚΟΣΤΟΣ:30 ευρώ /ανά άτομο

( περιλαμβάνει τη μεταφορά με πολυτελές πούλμαν+ μπάρμπεκιου στους κήπους του Ινστιτούτου, εφόσον οι συμμετοχές είναι, τουλάχιστον, τριάντα (30) άτομα.

Μεγάλη η προσφορά του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογεννετικών Πόρων

Έχει έδρα στη Θέρµη Θεσσαλονίκης και δραστηριοποιείται στα παρακάτω αντικείµενα: Διατήρηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των φυτογενετικών πόρων (όπως οι ντόπιες-εγχώριες ποικιλίες) καθώς και δηµιουργία – προώθηση νέων ποικιλιών και ειδών µε βελτιωµένη απόδοση, ποιότητα και προσαρµοστικότητα. Έρευνα σε φυτά µεγάλης καλλιέργειας, κηπευτικά, αρωµατικά, φαρµακευτικά και αυτοφυή της ελληνικής χλωρίδας, φυλλοβόλα οπωροφόρα δένδρα, ακρόδρυα. Σύγχρονα συστήµατα φυτοπροστασίας, αειφορική γεωργία και γεωργία ακριβείας, µε σκοπό την ολοκληρωµένη διαχείριση παραγωγής, τη βέλτιστη αξιοποίηση των εισροών, µε γνώµονα τη µείωση του κόστους παραγωγής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Για οποιαδήποτε συνεννόηση ή διευκρίνηση αρμόδιος ο κ. Κώστας Σκριάπας, Πρόεδρος ΔΣ Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, ΤΗΛΕΦ. 6974-881944 E-Mail: perrevianet@gmail.com

Previous ArticleNext Article