Ελασσόνα

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ανασυντάσσεται και εκλέγει νέο ΔΣ για την επόμενη τριετία

Σε  τακτική  Εκλογο-Απολογιστική Γενική Συνέλευση καλεί το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τα Μέλη του ,που είναι Σύλλογοι από την περιοχή του Δήμου Ελασσόνας ,αλλά και Σύλλογοι των Αποδήμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο , 18  Ιουνίου 2022   και ώρα 10.00 π.μ. και ο  τόπος διεξαγωγής είναι  η  Αίθουσα Σεμιναρίων ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας  – Κτίριο ΚΕΔΕ στην Ελασσόνα.

 Ημερήσια Διάταξη  Γ.Σ. :

  1. Εκλογή Τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής της Εκλογο-απολογιστικής Συνέλευσης
  2. Διοικητικός-Οικονομικός Απολογισμός δράσης από τον Πρόεδρο και τον  Ταμία του Δικτύου της τελευταίας θητείας
  3. Υποβολή Υποψηφιοτήτων για το νέο Δ.Σ. και Εξελ. Επιτροπή
  4. Παρουσίαση των θέσεων των υποψηφίων με εισήγηση διάρκειας 5 λεπτών έκαστος.
  5. Εκλογή των εννέα μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και  της Εξελ. Επιτροπής

Σε περίπτωση ΜΗ απαρτίας (50% +1 μέλος) ,η Γενική Συνέλευση , που έχει οριστεί για τις 18 Ιουνίου 2022,θα επαναληφθεί το Σάββατο  25 Ιουνίου 2022  , στις 10.00 π.μ.  ,στον ίδιο χώρο, οπότε  η συνεδρίαση βρίσκεται σε απαρτία  μόνο με τα- παρόντα στη Συνέλευση- Μέλη του Δικτύου.

Θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα για τους συμμετέχοντες, ενώ η Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής υπάρχει στο Link https://docs.google.com/forms/d/1KP0u5TkeQgr2cPx5dYpZg9GffNbSEPO5EEcIxRo273g/edit .

 Δίκτυο «Περραιβία»: Ένα μεγάλος αναπτυξιακός θεσμός της Ελασσόνας με πανευρωπαϊκή αναγνώριση

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», είναι ένας πολυβραβευμένος Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών, μια Ομοσπονδία  Συλλόγων  ( ιδρύθηκε το 2007 με νομική μορφή Σωματείου),  που διοικείται από 9μελές ΔΣ, έχει έδρα την πανέμορφή πόλη της Ελασσόνας, στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, με  σημεία διασύνδεσης  σε πολλές πόλεις της Ελλάδος και εκπροσωπεί δεκάδες  Συλλόγους Ελασσονιτών από την ​πρ. επαρχία Ελασσόνας ,απ΄ όλη την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο.

Βασικοί πυλώνες δράσης του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” είναι ο Πολιτισμός ,το Περιβάλλον ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη, η Κοινωνική Οικονομία ,η Βιώσιμη Ανάπτυξη , η Τουριστική Προβολή και η δημιουργία Branding  ,οι Επιστήμες , οι Τέχνες και τα Γράμματα ,τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , η Ισότητα, η Διαπολιτισμική Συνεργασία και η συνεργασία με αντίστοιχα Δίκτυα των Ευρωπαϊκών λαών ,αλλά και όλου του κόσμου, ενώ προωθεί τους 17 Παγκόσμιους Στόχους του ΟΗΕ για το μέλλον του πλανήτη.

Είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, είναι επίσημο Μέλος από πλευράς Ελλάδας  στο περίφημο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Europa Nostra, που συνεργάζεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής σε θέματα  περιβάλλοντος και πολιτιστικής κληρονομιάς των επόμενων δεκαετιών, ανήκει  στην Πύλη Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού, είναι ιδρυτής και μέλος σε πολλά δίκτυα Φορέων πανελλαδικής και ευρωπαϊκής εμβέλειας, ενώ πρόσφατα εντάχθηκε και στο ευρωπαϊκό Δίκτυο ALDA.

Σχεδιάζει και  υλοποιεί :Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα ,Συνέδρια, Επιστημονικές Ημερίδες ,Σεμινάρια ,Εργαστήρια Κοινωνικής Οικονομίας ,περιβαλλοντικές δράσεις (σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια ,συμβουλευτική κ.ά.),πολυήμερες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα , μεγάλες συναυλίες με τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού ,αλλά και μεγάλες ορχήστρες και χορωδίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη στήριξη ευπαθών ομάδων, προετοιμάζει και παρουσιάζει τηλεοπτικές εκπομπές, ντοκιμαντέρ, συμμετέχει ενεργά στην Κοινωνική Διαβούλευση, συνεργάζεται με άλλα Δίκτυα ,Πανεπιστήμια, Φορείς και ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών σε όλο τον κόσμο.

 Ήδη ,έχει μετεξελιχθεί  σε ένα  «εργαστήριο» γνώσης, μελέτης ,επιστημονικής προσέγγισης και γόνιμου προβληματισμού, όπου  συναντώνται όλοι οι άνθρωποι του Πνεύματος, των Τεχνών, του Πολιτισμού , της έρευνας, της διανόησης   και των Επιστημών, του παραγωγικού δυναμικού και της επιχειρηματικότητας, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, να οραματιστούν, αλλά κυρίως να καθορίσουν δράσεις και πρωτοβουλίες, τις οποίες ,μάλιστα ,υλοποιούν με τον καλύτερο τρόπο.

Συνεργάζεται με διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με τον Άνθρωπο, το  Περιβάλλον, τον Πολιτισμό, την ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιά (έχει θεσμοθετήσει για την Ελλάδα τα Πανελλήνια Συνέδρια Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς), την Αναπτυξιακή Εκπαίδευση των Αγροτικών περιοχών της Ευρώπης, την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, την μελέτη του μεταναστευτικού φαινομένου,  την εξάλειψη των ανισοτήτων, την παγκόσμια ιθαγένεια, την κλιματική αλλαγή, την αντιμετώπιση της φτώχιας, τις Επιστήμες και τα Γράμματα, την τουριστική προβολή, την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, την Κοινωνική Οικονομία κλπ.

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” θεωρείται ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής  και κοινωνικής προσφοράς, στο χώρο των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο , είναι αξιόπιστος εταίρος σε πολλά Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα  και χαίρει της  εκτίμησης και του σεβασμού   σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, όπου και καλείται να παρουσιάσει τις δράσεις  και πρωτοβουλίες του .

Αποτελεί έναν ισχυρό αναπτυξιακό μοχλό, υψηλής αναγνωρισιμότητας ,  για την ανάπτυξη της παρολύμπιας περιοχής , που αξίζει και δικαιούται ένα καλύτερο μέλλον.

Όλες οι πληροφορίες στο www.perrevia.net.gr , Τηλέφ. 6974-881944

Previous ArticleNext Article