Λάρισα

Το χωριό που θα μπορούσε να μην ανήκει στη Λάρισα, αλλά στον Αμαζόνιο… (φωτο)

Η εικόνα του παραπέμπει σε χωριό του Αμαζωνίου και όχι της Αγιάς Λάρισας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του choraagia.gr: Λογικά με αυτές τις φωτογραφίες που μας έστειλε και δημοσιεύ­ουμε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου, Νίκος Κολοβός, δεν χρειάζεται να ψάχνουμε για το ποιο χωριό φέτος το καλοκαίρι είναι πρω­ταθλητής στα… αγριόχορτα.

Το Καστρί, λοιπόν, και με διαφορά. Το Καστρί του Δήμου Αγιάς, το οποίο θυμίζει κάτι από Αμαζόνιο με την βλάστηση αφημένη να ανα­πτύσσεται ελεύθερα και ανεμπόδιστα και να καλύπτει τα πάντα. Το ρέμα, που διασχίζει το χωριό, χαμένο μέσα στα χορτάρια που έχουν γίνει πια δέντρα, το πρώην γήπεδο 5Χ5 εξαφανισμένο κι αυτό, οι έξω πλευρές της παιδικής χαράς, ο αυλόγυρος του πρώην Δημοτικού Σχολείου, το ίδιο κι αυτά μέσα στην πυκνή βλάστηση που κρύβει κουνούπια και φίδια.

«Έχουμε στείλει αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας εδώ και καιρό για καθαρισμό, αλλά μάλλον εμείς είμαστε τα απόπαιδα του Δήμου» λέει ο κοινοτάρχης. «Τα προηγούμενα χρόνια» υπογραμμίζει «έβαζα χρήματα από την τσέπη μου για να καθαριστούν όλα αυτά, γιατί και τα προηγούμενα χρόνια πάλι δεν μας έδιναν σημασία. Φέτος, να έρ­θουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και επιτέλους ας δώσουν και λίγη σημασία σε αυτό το χωριό, οι κάτοικοι του οποίου έχουν κι αυτοί δι­καιώματα και απαιτήσεις από την δημοτική αρχή, μια δημοτική αρχή που συστηματικά θέλει να μας παραβλέπει. Επιπλέον, το πόσο επικίνδυνη εί­ναι όλη αυτή η κατάσταση με τα χόρτα και τα ξερόχορτα, δεν χρειάζεται να το πω εγώ. Τόσο από άποψη υγιεινής, όσο και από το ότι μία σπίθα μπορεί να μας κάψει όλους».

Previous ArticleNext Article