Παραπολιτικά

Το άγνωστο τηλεφώνημα Αγοραστού στον Μητσοτάκη μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα

Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγοι μήνες μετά το χτύπημα του «Ιανού» και η Θεσσαλία δοκιμάζεται ξανά, ακόμα πιο άγρια αυτή τη φορά, μετά τον καταστροφικό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ με επίκεντρο τον Δήμο Ελασσόνας.

Λίγη μόνο ώρα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, στην Πολιτική Προστασία σήμανε συναγερμός. Το πρώτο τηλεφώνημα που δέχθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ήταν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε άμεση ενημέρωση. Μόλις πληροφορήθηκε για το σχολείο που γκρεμίστηκε στο Δαμάσι, εκεί όπου ο διευθυντής του, Γρηγόρης Λέτσιος, μαζί με δέκα συναδέλφους του κατόρθωσαν να βγάλουν έξω με ασφάλεια τους 63 μαθητές, σήκωσε το τηλέφωνο και επικοινώνησε αμέσως με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ζητώντας της να αναλάβει την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, αίτημα που έγινε αμέσως αποδεκτό.

Εν συνεχεία, ο πρωθυπουργός, αφού έδωσε εντολή κυβερνητικό κλιμάκιο να μεταβεί άμεσα στην περιοχή του σεισμού, επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον κ. Λέτσιο, για να τον συγχαρεί δημόσια. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, στο παρασκήνιο όλοι άρχισαν να τρέχουν με ταχύτητες που δεν έχουμε συναντήσει στο παρελθόν. Την κατάσταση ανέλαβε να συντονίσει ο Κώστας Αγοραστός, ενώ όλες οι υπηρεσίες τέθηκαν στη διάθεσή του. Αυτή άλλωστε ήταν και η δέσμευση του περιφερειάρχη στον ίδιο τον Μητσοτάκη, για τους λίγους που γνωρίζουν το παρασκήνιο: «Κινητοποιήστε τον μηχανισμό και μην ανησυχείτε για τίποτα. Αναλαμβάνω εγώ προσωπικά».
Μια υπόσχεση που όλοι πλέον οι σεισμοπαθείς γνωρίζουν καλά πως τηρείται στο ακέραιο.

parapolitika.gr

Previous ArticleNext Article