Ελασσόνα

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας (Λ.Α.Ε.Ε)

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Λ.Α.Ε.Ε) το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στην νέα αίθουσά της παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνα και του Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Παπαγεωργίου.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αφού ευχήθηκε σε όλους «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ» , ευχήθηκε ιδιαίτερα στα μέλη του Συλλόγου για πρόοδο και καλά έργα, τονίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά του συλλόγου στην πολιτιστική ζωή του τόπου αλλά και την αγαστή συνεργασία στη λειτουργία του εικαστικού τμήματος μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνας και του συλλόγου.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ιωάννης Σαμώτας, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο για τα καλά του λόγια και όλους τους παρευρισκόμενους , έκανε ένα απολογισμό του 2022 , ξεχωρίζοντας ανάμεσα στις πολλές δράσεις του συλλόγου, τις 2 συμμετοχές σε διεθνή φολκλορικά φεστιβάλ στην Κροατία και στην Σλοβακία και το 8ο Φεστιβάλ Παράδοσης Πολιτισμού και Τεχνών «…στου Ολύμπου την αυλή» που υλοποίησε η Λ.Α.Ε.Ε. .
Τόνισε επίσης και ευχαρίστησε για αυτό, την μέγιστη συνεισφορά τόσο της Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστού , όσο και του Δήμου Ελασσόνας και του Δημάρχου κ. Νικόλαου Γάτσα για την αρωγή και τη συμπαράσταση προς το σύλλογο.
Ευχαρίστησε επίσης τους πολυάριθμους χορηγούς που συνέβαλαν και αυτοί στην υλοποίηση των εκδηλώσεων .
Έκλεισε το σύντομο λόγο του, αναφέροντας τις νέες προσκλήσεις που έχει ο σύλλογος για το 2023 από διεθνή φεστιβάλ και ιδιαίτερα από την πόλη Τιμισοάρα της Ρουμανίας που το 2023 μαζί με την Ελευσίνα και την πόλη Βεσπρέμ από την Ουγγαρία είναι Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης, αλλά και εκδηλώσεις που θα υλοποιήσουν όλα τα πολιτιστικά τμήματα του συλλόγου.
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικόλαος Γάτσας που εξήρε το έργο της Λ.Α.Ε.Ε. και δήλωσε συμπαραστάτης σε κάθε εκδήλωση του συλλόγου, ανοιχτός σε κάθε ιδέα και ενέργεια του συλλόγου και ευχήθηκε καλή πρόοδο στα μέλη του συλλόγου.
Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένου Σύμβουλος Υποδομών κ. Στέλιος Δημότσιος, εξέφρασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη και ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα συνεχίσει να στηρίζει το σημαντικό και ξεχωριστό έργο που επιτελεί η Λ.Α.Ε.Ε. και ευχήθηκε πολλές επιτυχίες στο σύλλογο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός των ανωτέρω, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Παιδής, οι Αντιδήμαρχοι Ελασσόνας: κα Καρκαβανίδου – Σκρέτα Ευφροσύνη, κ. Καρυπίδης Ιωάννης, κ. Πασχόπουλος Κων/νος, κ. Δραγατσίκης Ιωάννης, ο πρόεδρος της ΑΕΝΟΛ ΑΕ κ. Φουρκιώτης Ελευθέριος, τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, ο υπεύθυνος του τμήματος της αιμοδοσίας «ΜΙΧΑΛΗ ΠΙΤΕΝΗ» της Λ.Α.Ε.Ε. κ. Νίκος Κυριζόπουλος μέλη και φίλοι του συλλόγου και μέλη των πολιτιστικών τμημάτων παραδοσιακών χορών , παραδοσιακής χορωδίας και εικαστικών.
Επιστολές για ευχές έστειλαν η βουλευτής κα Στέλλα Μπίζιου και ο βουλευτής κ. Βασίλης Κόκκαλης οι οποίοι λόγω υποχρεώσεων δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.
Τα 3 τυχερά φλουριά βρήκαν οι μαθήτριες των χορευτικών τμημάτων, Αρσένη Θεοδοσία, Χανανά Ελένη και Παπαμαργαρίτη Ιωάννα.
Πηγή:https://www.facebook.com/laografikiarcheologiki.eteriaelassonas
Previous ArticleNext Article