Λάρισα

Την ενίσχυση των τουριστικών προορισμών της Θεσσαλίας ζήτησε ο Βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων

Ιδιαίτερη αναφορά στα παράλια του νομού Λάρισας(Αγιόκαμπο, Στόμιο, Μεσάγγαλα) πραγματοποίησε ο Βουλευτής του Νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Καπετάνος στο πλαίσιο συζήτησης για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Τουρισμού σχετικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Ο κ. Καπετάνος μέσα από την ομιλία του τόνισε την ανάγκη στήριξης της πολύπαθης Θεσσαλίας και ανάδειξης των τουριστικών της περιοχών, προτείνοντας σχέδιο οργανωμένων σχολικών εκδρομών στις περιοχές του Νομού μας. Απευθυνόμενος στην Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και στην Υφυπουργό Έλενα Ράπτη, πρότεινε τη δημιουργία ενός προγράμματος « Θεσσαλίαpass»για την τουριστική ενίσχυση και την επισκεψιμότητα της περιοχής και τους 12 μήνες του έτους.

Δεν δίστασε μάλιστα από τα έδρανα της Βουλής να απαντήσει στις ψευδείς ειδήσεις όσων κάνουν λόγο για μόλυνση των υδάτων της Θεσσαλίας μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, λέγοντας τους πως τα νερά μας είναι απόλυτα καθαρά καθώς ουδεμία επιστημονική ανάλυση αναφέρει το αντίθετο.

Σχολίασε θετικά τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Τουριστικού Συμβουλίου, καθώς μέσα από τη συμμετοχή σε αυτό της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των αρμόδιων φορέων, θα καμφθούν τα εμπόδια που υπάρχουν σήμερα και δυσκολεύουν την τουριστική ανάπτυξη των παράλιων του Νομού Λάρισας.

Ο Βουλευτής ΝΔ Λάρισας Χρήστος Καπετάνος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο Συμβούλιο Οινοτουρισμού, που πρότεινε επίσης το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, αναδεικνύοντας μέσα από το λόγο του όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας(Τύρναβος, Ραψάνη, Δίλοφος, Κρανιά,Ελασσόνα κλπ) που διατηρούν μικρά οινοποιεία και παράγουν το φημισμένο τοπικό προϊόν, κατατάσσοντας την περιοχή ψηλά στο χάρτη του Οινοτουρισμού.

 

Previous ArticleNext Article