Ελασσόνα

Τιμήθηκε ο προστάτης των εμπόρων της Ελασσόνας με λαμπρές εκδηλώσεις

Με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις πανηγύρισε το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία Ελασσόνας.

Προσκυνητές όλων των ηλικιών και δεκάδες επαγγελματίες της περιοχής τίμησαν τη μνήμη του Αγίου και δοθείσης ευκαιρίας απόλαυσαν τη θέα της Ελασσόνας και του κάμπου της από ψηλά. Την παραμονή της γιορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Παΐσιος Μπίσμπας και ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Ελασσόνας π. Χρήστος Γεροφάκας. Το τέλος της αρτοκλασίας, έξω από το γνωστό εξωκλήσι, άφηνε ειδυλλιακές εικόνες και η ματιά του προσκυνητή «έβρισκε» τον ήλιο να «πέφτει» και να «σβήνει» πίσω από τον απέναντι λόφο της Παναγίας Ολυμπιώτισσας. Ανήμερα της γιορτής, τελέσθηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου λειτούργησε ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος.

Στο Θείο Κήρυγμα, με μεστό και εμπνευσμένο λόγο αναφέρθηκε στον τιμώμενο Προφήτη και στην πύρινη ζωή του, με τα μηνύματα που εκπέμπει, τονίζοντας: «Ο Προφήτης Ηλίας είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα ανθρώπου, που φλέγεται από θείο ζήλο, που όλη του η ύπαρξη είναι αναμμένο καμίνι πίστης και αφοσίωσης στον Θεό. Άνθρωποι σαν τον Προφήτη Ηλία, δεν γνωρίζουν συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.

Τα δίνουν όλα για όλα. Η ζωή τους είναι πύρινη κι ο θάνατός τους ανάληψη στον ουρανό «επί πυρίνου άρματος». Μέλη της διοίκησης του οικοδεσπότη Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας φρόντισαν να προσφέρουν στους δεκάδες προσκυνητές και επισκέπτες το καθιερωμένο λουκούμι και βέβαια νερά, αφού εκείνη την ώρα οι θερμοκρασίες ήταν υψηλές. Ματεξύ άλλων παρευρέθηκαν ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ελασσόνας Βασίλης Μουλτσιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανέστης Σερετίδης, Κατερίνα Σερετίδου-Ζηρδέλη, Χρήστος Πιτένης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Λάρισας Θωμάς Κίτσης, η πρόεδρος Χαρά Μπαγιώτα με τα μέλη της διοίκησης του «οικοδεσπότη» τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ελασσόνας Παναγιώτης Μωυσίδης, μέλη της «οικογένειας» του εμπορικού κόσμου της περιοχής, φορείς της περιοχής και πολλοί επισκέπτες.

eleftheria.gr-ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε») του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article