Ελασσόνα

Τίμησαν τους νεκρούς της Αντίστασης και του Εμφυλίου οι τοπικές αρχές στην Ολυμπιάδα Ελασσόνας

Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και σκεπτικισμού αλλά και με τήρηση των περιοριστικών προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του «Cονίd-19» π Ολυμπιάδα Ελασσόνας τίμησε πρόσφατα τους νεκρούς της, κάτι που γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ολυμπιάδας τελέστηκε η θεία Λειτουργία και ακολούθησε το καθιερωμένο μνημόσυνο για τα θύματα του Ελληνογερμανικού πολέμου, καθώς και του Εμφυλίου.

Συλλειτούργησαν ο ιερέας – εφημέριος της ενορίας του χωριού π. Αναστάσιος Λίλτσης και ο ιερέας π. Κωνσταντίνος (της γειτονικής Κοκκινόγης). Στη συνέχεια, στην πλατεία της Ολυμπιάδας, στο Μνημεία των πεσόντων, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και λουλουδιών.

Ανάμεσα στις παρουσίες ήταν: ο πρόεδρος της Κοινότητας Ολυμπιάδας Γιώργος Ταμουρίδnς, ο πρόεδρος του Καπνικού Συνεταιρισμού επαρχίας Ελασσόνας Γιάννης Τσερτικίδnς, μέλη της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Ολυμπιάδας και της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, εκπρόσωποι φορέων της παρολύμπιας περιοχής, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της Ολυμπιάδας.

Αισθητή η απουσία του εμβληματικού αντιστασιακού της παρολύμπιας Κοινότητας Αλέξη Ταμουρίδη, που «έφυγε» από τη ζωή πριν λίγο καιρό.

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία – Του Γιάννn Μουκίδn -Φωτό:Μιχάλns Κανωτίδns

Previous ArticleNext Article