Αθλητισμός

Τίμησαν την μνήμη του Γιώργου Μητσιμπόνα: Οικονόμος Τσαριτσάνης – Φαλανιακός 4-1 σε φιλική αναμέτρηση

Αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης τίμησε την μνήμη του αδικοχαμένου Γιώργου Μητσιμπόνα στον οποίο νοερά αφιέρωσαν οι παίκτες του την φιλική νίκη επί του Φαλανιακού με 4-1.  Η σημερινή αναμέτρηση, πάντως, των δύο ομάδων που τρέφουν πρωταγωνιστικές βλέψεις στην μεγάλη τοπική κατηγορία, θύμισε “προσομοίωση” αγώνα πρωταθλήματος, με την αδρεναλίνη όλων να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα αντίστοιχα με την ποιότητα του θεάματος που προσέφεραν οι “μονομάχοι”.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, οι “πράσινοι” άνοιξαν το σκορ, με άψογο πλασέ του αρχηγού τους Δημήτρη Ντούφα που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του άλλοτε συμπαίκτη του Βασίλη Αναστασίου. Η αντίδραση των “κιτρινόμαυρων” ήταν άμεση και στο 41′ ισοφάρισαν με εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά του άλλοτε παίκτη του Οικονόμου Μπλέντι Μούτσα και σουτ εν κινήσει του Αποστόλη Γαρυφαλλόπουλου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσαριτσανιώτες εντυπωσίασαν με την αποτελεσματικότητά τους και στο 52′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Πεπκολάι, ο Μιχάλης Αυλογιάρης με κεφαλιά “έγραψε” το 2-1, ενώ στο 57′ ο ίδιος με διπλή προσπάθεια μετά από φάουλ του Ντούφα διαμόρφωσε το 3-1 (η αρχική προβολή του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια η κεφαλιά του κατέληξε στο βάθος της εστίας).

Στο 70′ δημιουργήθηκε ένταση με αφορμή χτύπημα στον Ντελή από τον Μπλέντι Σέσι, ο οποίος αποβλήθηκε και στο 75′ με ατομική προσπάθεια και ιδανικό τελείωμα ο Θέμης Αθανασούλης σημείωσε το τελικό 4-1.Ακολούθως, στο 83′ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Μουλτσιά, ενώ στο 86′ το οριζόντιο δοκάρι του Δραχαλίβα σταμάτησε την προσπάθεια του Λυγούρα να μειώσει το σκορ.

Τον αγώνα διηύθυνε η διεθνής Αλεξάνδρα Δεληγιάννη με βοηθούς τους Δημήτρη Μίχο -Θωμά Πάλλα.

Οι δύο ομάδες ζήτησαν τον καταλογισμό πέναλτυ, στο 37′ επί του Σουγλή οι γηπεδούχοι και στο 78′ οι φιλοξενούμενοι επί του Γαρυφαλλόπουλου, χωρίς η διαιτήτρια να συναινέσει.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Νίκος Φώλλας): Νούσιας (46′ Ν.Δραχαλίβας), Μιφτάρι (76′ λ.τρ. Γεωργούλης), Στ.Δραχαλίβας, Σουγλής (61′ Ντελής), Αυλογιάρης, Αθανασούλης, Ντάλλας, Κατσαρός (71′ Πίπιλας), Πεπκολάι, Πούτας, Ντούφας (76′ Δ.Μουλτσιάς).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νεμπεγλέρας): Αναστασίου, Καραμπούζης, Γιαννακόπουλος (76′ Πρίφτης), Λάιος, Πανταζής, Σέσι, Σεμπ.Ιωαννίδης (46′ Β.Λυγούρας), Γαρυφαλλόπουλος, Νάστας (76′ Καρακίτσιος), Σπ.Ιωαννίδης (46′ Λόλας), Μούτσα.

* Πριν την έναρξη του αγώνα, οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν προς την προσωπογραφία του Γιώργου Μητσιμπόνα που υπάρχει μεταξύ των πάγκων και απέθεσαν ανθοδέσμες, ενώ η διοίκηση του Οικονόμου βράβευσε τον Κώστα Νεμπεγλέρα για την συνολική διαδρομή του στο ποδόσφαιρο. Την τιμητική πλακέτα επέδωσε ο γενικός αρχηγός της τσαριτσανιώτικης ομάδας Βαγγέλης Πάσχος έχοντας δίπλα του τον Χρήστο Πρίφτη – νέο πρόεδρο των Φαλανιωτών, ενώ επισημάνθηκε το γεγονός ότι ο νυν προπονητής του Φαλανιακού ήταν συγκάτοικος με τον Μητσιμπόνα στις αποστολές της ΑΕΛ, κατά την διετία 1994-1996.

* Το “παρών” στο γήπεδο που φέρει το όνομά του, έδωσαν τόσο τα αδέλφια του αξέχαστου παίκτη Μαίρη και Γρηγόρης όσο και η σύζυγός του Βάσω με τις κόρες τους Ειρήνη και Πωλίνα.

Πηγή: athleticlarissa.gr

 

Previous ArticleNext Article