Λάρισα

Τι συμβαίνει με τα αλλεπάλληλα τροχαία με δίκυκλα στη Λάρισα; Δύο νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες μόνο τον τελευταίο μήνα!

Αυξημένος είναι το τελευταίο διάστημα στον νομό ο αριθμός των τροχαίων δυστυχημάτων, καθώς και των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, με θύματα μοτοσικλετιστές, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά, ενώ τα ατυχήματα με επιπόλαιους τραυματισμούς και υλικές ζημιές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Τον τελευταίο μήνα έχασαν τη ζωή τους δύο μοτοσικλετιστές, ένας 27χρονος και ένας 56χρονος, σε δύο τροχαία που έγιναν στον δρόμο προς Φαλάνη, ενώ σε άλλα τρία τροχαία ατυχήματα που έγιναν μέσα στον αστικό ιστό, δύο στη συμβολή των οδών Φουρτούνα και Ιωαννίνων και το τρίτο σε συνοικιακό δρόμο στον Ιπποκράτη. Ατυχήματα στα οποία τραυματίστηκαν σοβαρά ένας 18χρονος, ένας 21χρονος και ένας 53χρονος. Οι πολυτραυματίες αποτελούν μια «υποτιμημένη», αλλά εξαιρετικά σοβαρή διάσταση των ατυχημάτων, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα υποβάλλονται σε νοσηλεία για χειρουργικές επεμβάσεις και την αποκατάσταση της  υγείας τους (τραύματα, μόνιμες αναπηρίες).

Ο αυξημένος αριθμός των ατυχημάτων προβληματίζει, με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας να ερευνούν τις συνθήκες εξετάζοντας μεταξύ άλλων διαστάσεις που αφορούν στην έλλειψη δέουσας προσοχής, στη μη τήρηση κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (παραβίαση προτεραιότητας, οριζόντιας και κάθετης σήμανσης, άδεια οδήγησης κ.ά.), όπως εξετάζεται και η υπαιτιότητα εμπλεκομένων στα ατυχήματα, οδηγών Ι.Χ.

Στο πρόσφατο δυστύχημα στη Φαλάνη, ο άτυχος 56χρονος έχασε τη ζωή του όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούστηκε με Ι.Χ. που εξερχόταν από την ΕΛΒΑΚ. Ένα χιλιόμετρο πριν τη Φαλάνη, στις 11 Σεπτεμβρίου, έχασε τη ζωή του 27χρονος αγρότης, ο οποίος παρότι φορούσε κράνος τραυματίστηκε θανάσιμα από την εκτροπή της μοτοσικλέτας που οδηγούσε. Η οποία μοτοσικλέτα μετά το ατύχημα «σφήνωσε» μεταξύ κολόνας και εξωτερικής περίφραξης σπιτιού.

Στις 26 Σεπτεμβρίου, στη συμβολή των οδών Φουρτούνα και Ιωαννίνων, ένας 21χρονος τραυματίζεται σοβαρά, όταν το μηχανάκι που οδηγούσε συγκρούεται με Ι.Χ. Στην ίδια διασταύρωση, στις 5 Οκτωβρίου, τραυματίζεται σοβαρά 53χρονος μοτοσικλετιστής. Το απόγευμα της 15ης Σεπτεμβρίου, σε έναν συνοικιακό δρόμο στον Ιπποκράτη, από τη σύγκρουση Ι.Χ. με μηχανάκι, τραυματίζεται σοβαρά ο 18χρονος μοτοσικλετιστής.

Έχει προηγηθεί ένα ακόμα δυστύχημα, αυτό που σημειώθηκε στις 15 Απριλίου στον κυκλικό κόμβο της ΔΕΥΑΛ, όπου έχασε τη ζωή του 27χρονος Λαρισαίος. (φωτό αρχείου)

Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Previous ArticleNext Article