Ελασσόνα

Τί λένε οι σεισμολόγοι Γεράσιμος Χουλιάρας και Ευθύμης Λέκκας για τον νέο σεισμό που έγινε χθες στην Ελασσόνα

Νέα αναστάτωση υπήρξε χθες μετά την επανεμφάνιση του εγκέλαδου στην περιοχή της Λάρισας και μάλιστα με μια δόνηση της τάξεως των 4,5 Ρίχτερ.

Καίτοι οι Λαρισαίοι έχουν αποκτήσει αρκετή ψυχραιμία μπροστά στην εκτόνωση του φαινομένου καθώς πλέον συμπληρώνονται αύριο τρεις μήνες από το μεγάλο χτύπημα του σεισμού στις 3 Μαρτίου, με πολλούς αισθητούς ανά διαστήματα μετασεισμούς, σίγουρα κάτι τέτοιο δεν συνηθίζεται και πάντα προκαλεί αναστάτωση.

Υπενθυμίζουμε ότι χθες Τρίτη 1 Ιουνίου, σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 14 χλμ νοτιοδυτικά της Ελασσόνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 10,9 χλμ.

Ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ Ευθύμης Λέκκας χαρακτήρισε την χθεσινή σεισμική δόνηση στο enikos.gr, “καθυστερημένο μετασεισμό”.  Μάλιστα συμπλήρωσε πως “δεν εμπνέει κάποια ανησυχία, και ότι επιβεβαιώνεται έτσι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η μετασεισμική ακολουθία έπειτα από τα 6,3 Ρίχτερ που είχαν συγκλονίσει την περιοχή, στις 3 Μαρτίου”. Σύμφωνα με τον ίδιο, ανάλογες σεισμικές δονήσεις αναμένονται και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πηγή: onlarissa.gr
Previous ArticleNext Article