Ελασσόνα

Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επισκέφτηκε ο Γιάννης Καριπίδης

Τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο Νομό Λάρισας Γιάννης Καριπίδης.

Ο κ. Καριπίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα Προεδρεία της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας και της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των αστυνομικών προς την κεντρική εξουσία, που παραμένουν μη υλοποιήσιμα εδώ και αρκετά χρόνια.

Κυριότερο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων είναι η αναγνώριση από την πολιτεία του επικίνδυνου του επαγγέλματος, καθώς οι Ενώσεις ζητούν την κατάλληλη χρήση επιδόματος για τα σώματα ασφαλείας.

Ο κ. Καριπίδης στη συνέχεια επισκέφτηκε και το γραφείο αντιμετώπισης της ενδοικογενειακής βίας όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του, τονίζοντας:

“Επισκέφτηκα το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λάρισα. Ένα τμήμα που ιδρύθηκε κατ΄εφαρμογή νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Το καινοτόμο αυτό τμήμα εστιάζει σε σύνθετα ζητήματα που αφορούν τη βία στο σπίτι και την καταπίεση στις τάξεις της οικογένειας. Οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει είναι πολλές, καθώς τα θύματα ανήκουν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ο άμεσος συγχρονισμός του συγκεκριμένου γραφείου στην αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων και περιστατικών, αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την πρόληψη, αλλά και την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Είναι καθήκον μας να διασφαλίζουμε την υγεία των παιδιών, των γονέων, των γυναικών. Καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ασφάλεια και η δικαιοσύνη μας αφορά όλους. Ασφαλή παιδιά, ασφαλείς οικογένειες, ασφαλής κοινωνία”, κατέληξε ο κ. Καριπίδης.

 

Previous ArticleNext Article