Λάρισα

Θρήνος στη Λάρισα για τους δυο γιατρούς που σκοτώθηκαν στον Όλυμπο

Δυο γιατροί «μαχητές της πρώτης γραμμής» στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ο Θεόδωρος Χατζόπουλος και ο Τηλέμαχος Ζαφειρίδης, οι οποίοι έσωζαν τις ζωές των ασθενών στη μάχη με τον κορωνοϊό, έχασαν χθες το μεσημέρι τη δική τους, όταν καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα στον Όλυμπο, όπου βρέθηκαν για να κάνουν σκι, που ήταν και το αγαπημένο τους χόμπι.

Ως εκ θαύματος σώθηκε ο τρίτος της παρέας, ένας 32χρονος Λαρισαίος στρατιωτικός, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει και ήταν αυτός που κάλεσε σε βοήθεια.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Τις μεσημβρινές ώρες , Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για Έρευνα και Διάσωση δύο ατόμων στην θέση «Ξερολάκι» στο όρος Όλυμπος, σε υψόμετρο περίπου 1.400 μέτρων, έπειτα από καταπλάκωσή τους από χιονοστιβάδα.

Άμεσα, με εντολή Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος κινητοποιήθηκαν: οι ορειβατικές ομάδες των πλησιέστερων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, Ελασσόνας και Κατερίνης με επτά πυροσβέστες και τρία οχήματα η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 8ης ΕΜΑΚ με 11 πυροσβέστες, δύο οχήματα και ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης ΕΜΑΚ με 8 πυροσβέστες και ένα όχημα και Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος με τέσσερις εναέριους διασώστες οι οποίοι και εντόπισαν τα δύο άτομα.

Αργά το απόγευμα, οι επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις ανέσυραν τα δύο άτομα χωρίς τις αισθήσεις τους από το χιονοσκεπές πεδίο, με τη συνδρομή Εθελοντών και με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα της 8ης ΕΜΑΚ, μεταφέρθηκαν στη θέση «Κοκκινοπηλός», όπου και παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Συντετριμμένοι φίλοι και συνάδερφοι στο Γενικό Νοσοκομείο

Στο πένθος βυθίστηκε το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο άγγελμα της είδησης. Η διοίκηση του νοσοκομείου, συνάδερφοι και φίλοι των δυο γιατρών δεν μπορούσαν να πιστέψουν το νέο που έφτανε από τον Όλυμπο, ενώ ο Διευθυντής της ΜΕΘ κ. Απόστολος Κομνός ήταν απαρηγόρητος, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του: «Η άδειά τους ήταν το χειμώνα για να μπορούν να απολαμβάνουν το χόμπι τους. Ο Τηλέμαχος ήταν και δάσκαλος του σκι, απ όσο ξέρω δεν ήταν πρωτάρης. Ο Τηλέμαχος αφήνει πίσω του τρία παιδιά και ο Θοδωρής ένα παιδάκι όλους ανήλικα».

Σε ανακοίνωση του Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας αναφορικά με τον θάνατο των δύο γιατρών στον Όλυμπο, επισημαίνει:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για τον άδικο θάνατο δύο μάχιμων γιατρών, μετά από τραγικό ατύχημα στον Όλυμπο.

Η ιατρική κοινότητα αλλά και η κοινωνία της Λάρισας είναι συγκλονισμένη. Ο πρόωρος θάνατος των δύο συναδέλφων ενός αναισθησιολόγου και ενός παθολόγου-εντατικολόγου, επιμελητών Α΄ της ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας, από πτώση χιονοστιβάδας στο βουνό των Θεών, κατά την άσκηση του αγαπημένου τους αθλήματος της ορειβασίας, μας συγκλονίζει και ταυτόχρονα μας προβληματίζει γιατί ο χαμός τους αφαιρεί από την πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορωνοϊού δύο αξιόλογους επιστήμονες.

Λ.Π.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article