Ελλάδα

Θρήνος για τον 19χρονο φοιτητή – Το ακατάλληλο κράνος και το δίπλωμα

Θρήνος επικρατεί στην Κρήτη εξαιτίας του νέου δυστυχήματος που σημειώθηκε σε κεντρική πλατεία του Ηρακλείου με θύμα έναν 19χρονο.

Σύμφωνα με το Creta24.gr, ο 19χρονος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν η μηχανή που οδηγούσε «καρφώθηκε» σε σταθερό σημείο στο κέντρο της πόλης. Ο νεαρός ήταν φοιτητής στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΕΛΜΕΠΑ.

τροχαίο κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τροχαίο σημειώθηκε στην ανοιχτή αριστερή στροφή, στην οδό Κυρίλλου Λουκάρεως προς την πλατεία Κορνάρου, όταν ο 19χρονος κάτω από συνθήκες που ακόμη ερευνώνται έχασε τον έλεγχο της μηχανής μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε κολωνάκι και κολώνα ηλεκτροφωτισμού και στη συνέχεια να βρεθεί στο οδόστωμα.

Εργαζόμενοι σε παρακείμενο φούρνο άκουσαν τον δυνατό θόρυβο και έτρεξαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με το σοκαριστικό θέαμα. Άμεσα κάλεσαν το ΕΚΑΒ, ωστόσο ο άτυχος νέος είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.

Χωρίς δίπλωμα και με ακατάλληλο κράνος

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 19χρονος φορούσε κράνος.

Ωστόσο, εκτιμάται πως χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και το κράνος δεν στάθηκε ικανό να τον προστατεύσει αφού δεν πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως στο σημείο δεν εντοπίστηκαν ίχνη από φρενάρισμα και ερευνάται το ενδεχόμενο η μηχανή να είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα.

Κρήτη τροχαίο

Ο άτυχος νέος φέρεται σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, να μην είχε το δίπλωμα που απαιτείται για την μεγάλου κυβισμού μηχανή ιδιοκτησίας του. Και αυτό καθώς ο νεαρός ήταν 19 ετών, ενώ για να αποκτήσει το απαραίτητο δίπλωμα θα έπρεπε να είναι 21.

Πηγή: enikos.gr

Previous ArticleNext Article