Λάρισα

Θωμάς Ππαλιάγκας: «Μπορούμε,  αν δώσουμε ψυχή, μπορούμε, αν το αποφασίσουμε»!

«Να μετατρέψουμε την επέτειο αυτή σε κινητήρια δύναμη αφύπνισης και αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων σε πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο» τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Θωμάς Παπαλιάγκας, σε μήνυμά του για την 25η Μαρτίου.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Μέρα μεγάλης γιορτής η 25η Μαρτίου! 

Μέρα περισυλλογής,  μέρα της ιστορίας μας, με τα μάτια στραμμένα στο παρόν και στο μέλλον!

Μέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, με το μήνυμα της ενότητας, της ομοψυχίας και της αλληλεγγύης, να παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.

Ημέρα που η ίδια η ιστορία, απαιτεί να την κρατάμε ζωντανή και αναγκαία, βγάζοντας τα σωστά συμπεράσματα και χαράσσοντας τις νέες διαδρομές μας.

Γιατί η ιστορία της επανάστασης του 1821  δεν ήταν ένας ηρωικός περίπατος.

Ήταν μια σκληρή και αδυσώπητη μάχη των επαναστατημένων Ελλήνων κατά των Οθωμανών, αλλά και των ντόπιων ανθρώπων του κατεστημένου που δεν ήθελαν να χάσουν τα προνόμιά τους!

Η ελευθερία είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο που δεν ήταν άλλο από την απελευθέρωση του απλού λαού από κάθε εκμεταλλευτή και εκμετάλλευση, μαζί και από αυτή των κοτζαμπάσηδων και των προεστών.

Ο αγώνας εκείνος ήταν ταυτόχρονα και  πόλεμος κατά της ντόπιας αδικίας, ανισότητας και καταπίεσης!

Ταυτόχρονα ήταν και παιδί του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης και των νέων ιδεών που άνοιξαν το δρόμο για να γκρεμιστεί το παλιό, η εξουσία των αγάδων, των κοτζαμπάσηδων και των λόγιων υπηρετών των κατακτητών. Είχε στη ψυχή της τη δημοκρατία και τα δικαιώματα του απλού λαού και όχι των προυχόντων, γι’ αυτό και ο αγώνας ήταν δίκαιος!

Λαός που δεν μελετάει την ιστορία του δεν έχει μέλλον!

Είναι καθήκον μας σήμερα, όχι να μετατρέψουμε την επέτειο αυτή σε ακίνητο υμνολόγιο μιας μουσειακής εικόνας, αλλά σε κινητήρια δύναμη αφύπνισης και αντιμετώπισης των νέων προκλήσεων σε πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο!

Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου, της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι μέρα υπόσχεσης για τους απανταχού Έλληνες ότι στην σύγχρονη εποχή, θα δώσουμε τη δική μας απάντηση περηφάνιας και ανυποταγής!

«Μπορούμε,  αν δώσουμε ψυχή, μπορούμε, αν το αποφασίσουμε»!

 

Previous ArticleNext Article