Λάρισα

Θωμάς Παπαλιάγκας: Σχόλιο για το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη

Με αφορμή το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη θα ήθελα να σημειώσω τα εξής:

Εκτός από τις «κρίσεις», που δεν μπορούν να είναι δικαιολογία για κανέναν Πρωθυπουργό (εκτός από τον απερχόμενο κ. Μητσοτάκη), υπάρχει και η μεγάλη κρίση των δημοκρατικών θεσμών στη χώρα μας την τελευταία τετραετία.

Αιτία και υπεύθυνος, αποκλειστικά ο κ. Μητσοτάκης με το σύστημα εξουσίας που εγκατέστησε ο ίδιος, με τα πρόσωπα που επέλεξε ο ίδιος , με τις πολιτικές επιλογές που έκανε ο ίδιος. Για αυτό και σιωπεί!

Όταν η δημοκρατική λειτουργία αντικαθίσταται από αυταρχικές μονοπρόσωπες λογικές, όταν παρακολουθούνται πολιτικοί αντίπαλοι, στρατιωτικοί αλλά και υπουργοί της ίδιας της Κυβέρνησης, όταν η χώρα διασύρεται παγκόσμια για τα κατορθώματα της Κυβέρνησης της, όταν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πιάνονται με «τη γίδα στην πλάτη», όταν ασκείται ασφυκτικός έλεγχος στα Μ.Μ.Ε.  και διαμορφώνονται επί πληρωμή συνθήκες εξαγοράς συνειδήσεων, το πρόβλημα δεν είναι απλά μεγάλο, αλλά αγγίζει τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες της χώρας μας, με την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και την ανατροπή του σημερινού πολιτικού σκηνικού, αφήνουν  πίσω τις καθεστωτικές λογικές της τετραετίας, αποκαθιστούν τη δημοκρατική λειτουργία των θεσμών και αρχίζουν  πάλι να αισιοδοξούν για το μέλλον τους.

 Αυτό το μέλλον, μόνο το ανανεωμένο και ισχυρό ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί!

Ραντεβού στις κάλπες!

Previous ArticleNext Article