Λάρισα

Θωμάς Παπαλιάγκας από ΕΚΑΒ Λάρισας: «Η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την τεράστια κοινωνική προσφορά των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ»

Με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Λάρισας συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θωμάς Παπαλιάγκας.

«Οφείλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω ειλικρινά τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ για την τεράστια κοινωνική τους προσφορά, το έργο τους και τον αγώνα που κάνουν σε καθημερινή βάση και κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες», δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής.

«Αυτό δεν είναι μια κοινοτυπία που “πρέπει” να επαναλάβω, αλλά μια ειλικρινής τοποθέτηση.

Είχα τη δυνατότητα και πραγματικά τους ευχαριστώ, να μιλήσω για αρκετή ώρα και με τον Δ/ντή Θεσσαλίας του ΕΚΑΒ  κ. Κ. Σταμνά , τον προϊστάμενο νοσηλευτών  κ. Μ. Σχοινά και τον προϊστάμενο Διοίκησης κ. Π. Ρουμελιώτη για το χρόνο που διαθέσανε και την πλήρη ενημέρωσή μου για τα θέματα που το ΕΚΑΒ αντιμετωπίζει.

Ευχαριστώ επίσης τους εργαζόμενους για τη θερμή τους υποδοχή αλλά και τη διάθεσή τους να ενημερώσουν αναλυτικά για τις διεκδικήσεις τους, που απαντούν σε υπαρκτά προβλήματα της λειτουργίας του ΕΚΑΒ.

Προφανώς και θα πρέπει να ενισχυθεί ο στόλος των Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ – Θεσσαλίας επιπλέον, να ενισχυθούν τα πληρώματα και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις σε διασώστες, να υπάρχει προγραμματισμένη και συνεχόμενη εκπαίδευση τους, να υπάρξουν μέτρα για την ασφάλειά των εργαζομένων εν ώρα εργασίας και να εκσυγχρονιστούν οι εγκαταστάσεις.

Βρήκα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη θέση  τους για την εισαγωγή της ειδικότητας του διασώστη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, καθώς σήμερα υπάρχει μόνο σε επίπεδο μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με σπουδές σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί και η αναβάθμιση στις υπηρεσίες προς τον πολίτη και η συνεχής και απρόσκοπτη ανανέωση του προσωπικού», τόνισε ο κ. Παπαλιάγκας.

Previous ArticleNext Article