Ελασσόνα

Θλίψη για τον χαμό 62χρονου Ελασσονίτη – «Έσβησε» από ανακοπή της καρδιάς

Θλίψη, «ξάφνιασμα» και συγκίνηση στην Ελασσόνα και στην ευρύτερη περιοχή από τον θάνατο 62χρονου Ελασσονίτη, που ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα.
Πρόκειται για τον Γρηγόρη Αθ. Τσαπράκα, εργαζόμενο σε Νοσοκομείο, που «έφυγε» από τη ζωή πρόσφατα και κηδεύεται σήμερα, Τρίτη, στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος, την τελευταία ημέρα του 2022, μπήκε στο Νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας (…χαμηλός αιματοκρίτης) και δυστυχώς μετά από τρείς ημέρες «έσβησε» από ανακοπή της καρδιάς.
Ο Γρηγόρης Τσαπράκας, μονάκριβος γιός του παλαιού ταχυδρομικού Θανάση Τσαπράκα, με καταγωγή από τη Συκαμινέα(Σκαμνιά) Ελασσόνας, ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ανοιχτό και επικοινωνιακό άτομο, με πολλές παρέες και φίλους, με αστείρευτο χιούμορ, χαμογελαστός, καλός συζητητής, άτομο με ποικίλα ενδιαφέροντα και πολλές ευαισθησίες. Μία από τις «αγάπες» του…η Α.Ε.Κ. και τα «δρώμενα» της πολιτικής και του αθλητισμού. Φανατικός του τοπικού τύπου και της ειδησεογραφίας. Δεν έκρυβε το ενδιαφέρον του για τον άνθρωπο και τα προβλήματα του.
Την τελευταία δεκαετία ζούσε με την οικογένεια του στην Αθήνα και εργαζόταν ως υπάλληλος στο 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού(Ν.Ι.Μ.Τ.Σ), στον καθημερινό αγώνα της βιοπάλης.
Οι συνάδελφοι του στο Νοσοκομείο μιλούν για έναν εξαιρετικό συνάδελφο, τον χαμογελαστό, σοβαρό, τυπικό και υπεύθυνο Γρηγόρη, πιστό και συνεπή στο καθήκον του: «Ήταν πάντα πρόθυμος να προσφέρει βοήθεια, όπου του ζητήθηκε, να συνδράμει στον συνάνθρωπο που αντιμετώπιζε πρόβλημα».
Χαρακτηριστική η τακτική του αναφορά –υπενθύμιση σε φίλους και συναδέλφους του: «Υγεία, υγεία, υγεία!! Να περνάτε καλά και να προσέχετε. Κανείς μας δεν περισσεύει…».
Συχνά – πυκνά, ο άτυχος 62χρονος επικοινωνούσε με συγγενείς και φίλους του και μάθαινε νέα της αγαπημένης του Ελασσόνας.
Αφήνει πίσω τη σύζυγο του Ντίνα Πάκα – Τσαπράκα(υπάλληλο Νοσηλευτικού Ιδρύματος), την υπερήλικη μητέρα του Βασιλική, καθώς θείους και εξαδέλφια.
Η κηδεία του Ελασσονίτη Γρηγόρη Τσαπράκα τελείται σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Κοιμητήριο Ζωγράφου, στην Αθήνα. Εκεί, θα βρεθούν για το «τελευταίο αντίο» η οικογένεια του, συγγενείς που ταξίδεψαν από την Αυστραλία και φίλοι του από την Ελασσόνα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.
ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε») Του Γιάννη Μουκίδη
Previous ArticleNext Article