Ελασσόνα

Θλίψη για το θάνατο 64χρονου Ελασσονίτη – “Έφυγε” η ψυχή του κλειστού γυμναστηρίου (φωτο)

Θλίψη και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία και στην αθλητική «οικογένεια» της περιοχής για το θάνατο 64χρονου Ελασσονίτη.
Πρόκειται για τον Νίκο Χάμο, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, μετά από άνιση «μάχη» ετών με τον καρκίνο, που τελικά τον «λύγισε».
Ο γνωστός Ελασσονίτης έχει συνδέσει το όνομα του με τη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου Ελασσόνας(…παλαιότερα και άλλων αθλητικών χώρων του Δήμου Ελασσόνας), αφού ήταν για πολλά χρόνια ο υπεύθυνος φροντιστής – «ψυχή» του Κλειστού Γυμναστηρίου.
Αγαπητός. ανοιχτός με τον κόσμο, χαμογελαστός αλλά και σοβαρός και αυστηρός όταν έπρεπε, «φωνακλάς» όταν το «απαιτούσαν» οι περιστάσεις», άτομο με ευαισθησίες και χιούμορ, καλόκαρδος και ανθρώπινος, σωστός οικογενειάρχης, ιδιαίτερα συνεπής στις υποχρεώσεις του, εργασιομανής, φιλότιμος, σοβαρός και υπεύθυνος στα αυξημένα καθήκοντα του, φρόντιζε για τρεις δεκαετίες τους χώρους του Κλειστού Γυμναστηρίου αλλά και τον κόσμο που πηγαινοερχόταν μέσα και έξω από αυτό. Πάντα «παρών» στις καθημερινές προπονήσεις των ομάδων της περιοχής αλλά και στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους, φίλος και συνεργάτης αθλητών, προπονητών, αθλητικών παραγόντων, αυτοδιοικητικών, έζησε από κοντά σημαντικές επιτυχίες των ομάδων του Γ.Σ.Ε.Ε. και όχι μόνο, εκατοντάδες αγώνες και εκδηλώσεις, όπως και μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που φιλοξενήθηκαν κατά καιρούς στην Ελασσόνα. Ενδεικτικά, ανάμεσα τους, πολλά επίσημα τουρνουά μπάσκετ και βόλεϊ, το Super Cup γυναικών του Volley(ανάμεσα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον κυπελλούχο Ολυμπιακό, τον Οκτώβριο του 2012), παλαιότερα Διεθνές Τουρνουά Γυμναστικής, κ.ά.
Πριν τρία χρόνια, το 2019, ο Γυμναστικός Σύλλογος Ένωση Ελασσόνας(Γ.Σ.Ε.Ε.) τον τίμησε για την πολύχρονη προσφορά του στον δραστήριο Ελασσονίτικο σύλλογο και στα αθλητικά «δρώμενα» της περιοχής.
Αφήνει πίσω τη σύζυγο του Χριστίνα, τα παιδιά του Δέσποινα και Θάνο με τις οικογένειες τους, τα αδέλφια του Γιώργο και Λευθέρη(δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης), ενώ ευτύχησε να δει και τρία εγγόνια.
Το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου(συνοικία Αμπελοκήπων – «Βαρόσι») είπαν στον ακούραστο φροντιστή του Κλειστού της Ελασσόνας δεκάδες άτομα, αυτοδιοικητικοί, αθλητές, προπονητές, αθλητικοί παράγοντες, επαγγελματίες, κ.ά.
Ανάμεσα τους, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, αντιδήμαρχοι, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου, δημοτικοί σύμβουλοι, η διοίκηση του Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας με την πρόεδρο του Αγγελική Πνάκα – Σαλεπτσή, φορείς της περιοχής, κ.ά.
Χαρακτηριστική η δήλωση του δημάρχου Ελασσόνας Ν. Γάτσα για το θάνατο του Νίκου Χάμου:
«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Νίκου Χάμου, ενός εξαίρετου συνεργάτη στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ελασσόνας, ο οποίος εργάστηκε με αφοσίωση για τον Δήμο μας και τον αθλητισμό της περιοχής από τη θέση του υπεύθυνου του κλειστού γυμναστηρίου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
Ενδεικτική της απώλειας και η δημόσια «κατάθεση ψυχής» των ανθρώπων του Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας:
«Νίκο, όλοι εμείς που συνεργαστήκαμε μαζί σου, με όλες τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε θα σε θυμόμαστε πάντα ! Ήσουν ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας τίμιος και εργατικός χαρακτήρας και οικογενειάρχης και πάντα γελαστός! Το κενό που αφήνεις τεράστιο, τόσο σε μας όσο και στην οικογένειά σου, αλλά ένα όμως θα είναι πάντα δεδομένο: Αθάνατος στις καρδιές μας! Ο Γ.Σ.Ε. Ελασσόνας πενθεί. Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που ενδιαφερόταν για όλους, αθλητές, προπονητές, διοικήσεις. Σ΄ ευχαριστούμε πολύ Νίκο. Μάθαμε όλοι μας πολλά από σένα. Καλό ταξίδι…».
Πηγή: Ελευθερία (Γραφείο Ελασσόνας- Γιάννης Μουκίδης)
Previous ArticleNext Article