Λάρισα

«Θέμα νομιμότητας» στην υποψηφιότητα Κόκκουρα, θέτει η Ζαχαρακούλη στον Δήμο Τυρνάβου

«Θέμα νομιμότητας στην υποψηφιότητα του Ιωάννη Κόκκουρα για το Δήμο Τυρνάβου, αν εξακολουθεί να αυτοπροβάλλεται ως εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος, διότι κάτι τέτοιο μπορεί να ασκήσει επιρροή στο εκλογικό σώμα» σημειώνει σε ανάρτησή της η πρώην νομαρχιακή σύμβουλος κ. Βαρβάρα Ζαχαρακούλη η οποία αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή από την κούρσα των εκλογών καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις.

Η κ. Ζαχαρακούλη σημειώνει τα εξής: «Στη πορεία κατάρτισης των ψηφοδελτίων των Συνδυασμών για τις Δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Τυρνάβου, κάποιος προσκείμενος στο νυν Δήμαρχο Τυρνάβου κ. Γιάννη Κόκουρα και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Συνδυασμού του νυν Δημάρχου ο οποίος στις δημοτικές εκλογές του 2019 στηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με στόχο να με πλήξουν πολιτικά (υποψήφια δήμαρχος στο Δήμο Τυρνάβου μέχρι την 31.8.2023, όπως θα τονισθεί και στη συνέχεια) για να φρενάρουν τη δυναμική που ανέπτυσσα στη προεκλογική περίοδο, επινόησε την κατηγορία ότι <<η Βαρβάρα Ζαχαρακούλη κατέρχεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως ένας αντάρτης που διασπά την ενότητα του πολιτικού χώρου>>.

Η προαναφερόμενη κατηγορία ήταν μια ΨΕΎΤΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ διότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δώσει (και δεν δίνει) χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους μικρών Καλλικρατικών Δήμων.

Γίνεται δεκτό από τη νομολογία ότι με τα άρθρα 161 και 162 του Π.Κ. επιδιώκεται η διενέργεια των εκλογών, γενικά αλλά και στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνθήκες που διασφαλίζουν αφενός την ισότητα, κατά το δυνατόν, στον ανταγωνισμό των υποψηφίων, αφετέρου δε την ελεύθερη και, ιδίως, την ανόθευτη εκδήλωση της λαϊκής θέλησης ως έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας (άρθρα 4, 5, 52 Συντάγματος). Αποσκοπούν δηλαδή και στην προστασία του εκλογικού σώματος από την επιρροή που είναι δυνατόν να ασκήσουν σε αυτό πρόσωπα με συγκεκριμένες ιδιότητες.

Για την επίτευξη των ανωτέρω είναι σε ισχύ τα άρθρα 161 και 162 του Π.Κ..

Είναι λοιπόν δυνατόν να θεωρείται ότι δεν παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές της ισότητας και της ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης όταν εκλεγμένος δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος βαφτίζει τον εαυτό του <<εκλεκτό υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος>>, και να μην παραβιάζονται όταν εκλεγμένος δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος βαφτίζει τον ανθυποψήφιό του με τον οποίο κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο <<αντάρτη που διασπά την ενότητα του πολιτικού χώρου>> ;;;;

Η παραπάνω ψεύτικη κατηγορία δεν συνιστά κατεξοχήν περίπτωση ψεύτικης κατηγορίας μέσω της οποίας θα μπορούσε κάποιος να ασκήσει επιρροή στο εκλογικό σώμα ;;;;

Με την Επιστολή (email) από 12.8.2023 που απέστειλα στο Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας (πρώην ΝΟΔΕ) κ. Ηλία Σουφλιά, έκανα γνωστό το θέμα της προαναφερόμενης ψεύτικης κατηγορίας εναντίον μου. Στην επιστολή αυτή ανέφερα τα κάτωθι: <<(…) Αυτή η απόκρυψη της αλήθειας με παράλληλη παραποίηση της πραγματικότητας, πέραν του ότι είναι ψέμα, έχει και σημαντικό γνώρισμα συνειδητής ψεύτικης κατηγορίας εναντίον μου, η οποία κατηγορία δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. (…) Με την παρούσα επιστολή σας εκφράζω την αγανάκτησή μου – το γενικό συναίσθημα δυσφορίας, που προκαλείται από την πεποίθηση ότι η προαναφερόμενη πράξη ενός συνόλου ατόμων προσκείμενων στο νυν Δήμαρχο προσβάλλει καταφώρως (αδίκως και αναιτίως) εμένα και ιδίως το Συνδυασμό μου Σύγχρονος Δήμος – Νέοι Ορίζοντες. (…) …το ως άνω ψεύδος της νυν διοίκησης του Δήμου εμποδίζει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του Κόμματός μας να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μου και να είναι υποψήφιοι με το Συνδυασμό μου. Αυτό είναι το σύγχρονο πρόβλημά μου.

Η αγανάκτησή μου έχει <<ταβανιάσει>>, γι’ αυτό και έδωσα, εχθές, προς δημοσίευση στην Εφημερίδα Ελευθερία της Λάρισας σχετικό κείμενο, αντίγραφο του οποίου επισυνάπτω. [1]

Με την παρούσα επιστολή αιτούμαι από εσάς το εξής: Την έκδοση Δελτίου Τύπου ΔΕΕΠ Λάρισας (πρώην ΝΟΔΕ) με το οποίο θα κάνετε γνωστό στο κόσμο της οικείας εκλογικής περιφέρειας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν δίνει χρίσματα σε υποψήφιους δημάρχους και όπου υπάρχουν διπλές υποψηφιότητες το Κόμμα κρατά ουδέτερη στάση.

Κύριε Πρόεδρε,

Με ειλικρίνεια και ευθύτητα σημειώνω, ότι, υποβάλλω με την παρούσα το ανωτέρω αίτημα προκειμένου να μην αναγκαστώ να προσφύγω στην Δικαιοσύνη για εγκλήματα κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων (άρθρα 161, 162 Π.Κ.). (…)>>

Η προαναφερόμενη επιστολή μου ουδέποτε απαντήθηκε από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Λάρισας κ. Σουφλιά.

Σημειωτέον ότι, την 31.8.2023 ανακοίνωσα την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου για δήμαρχος Τυρνάβου με το Συνδυασμό “Σύγχρονος Δήμος Νέοι Ορίζοντες”.

Αν ο νυν Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Κόκουρας και νέου υποψήφιος δήμαρχος εξακολουθεί να αυτοπροβάλλεται ως εκλεκτός του κυβερνώντος κόμματος (ΝΔ), στην περίπτωση αυτή υπάρχει θέμα ΝΟΜΙΜΌΤΗΤΑΣ στην υποψηφιότητά του για το Δήμο Τυρνάβου, διότι βαφτίζοντας τον εαυτό του ως τέτοιο, αυτό μπορεί να ασκήσει επιρροή στο εκλογικό σώμα.

Κατόπιν των ανωτέρω και της συνεχιζόμενης σιωπής που παρατηρούμε ότι υφίσταται από πλευράς τόσο του κ. Κόκουρα όσο και του κ. Σουφλιά, καταγγέλλω και θέτω στην κρίση των πολιτών του Δήμου Τυρνάβου τη μεθόδευση που πραγματοποιείται με την οποία παραβιάζονται οι συνταγματικές επιταγές της ισότητας και της ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, επιφυλασσόμενη να ασκήσω τα αναγκαία ένδικα βοηθήματα ενώπιον των αρμόδιων δικαστικών αρχών.»

onlarissa.gr

Previous ArticleNext Article