Ελασσόνα

Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κκ Χαρίτωνος για γονείς και παιδιά

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ε.ε. εορτάζει ο Άγιος Στυλιανός, ο οποίος ασκήτεψε στα μέρη της Παφλαγονίας της Μικρασίας. Η ασκητική του ζωή αναλώθηκε κυρίως στην προσευχή για την θεραπεία των ανίατων ασθενειών των μικρών παιδιών, τα οποία με πόνο οδηγούσαν στο ασκηταριό του οι πονεμένοι γονείς, αναζητώντας την θεραπεία τους. Αυτή η αγάπη του Αγίου προς τα παιδιά τον κατέστησε στη συνείδηση των πιστών ως τον Άγιο προστάτη των νηπίων, βρεφών και των παιδίων.

Τούτου χάριν ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει την Κυριακή 26/11 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Δημητρίου Ελασσώνος  προκειμένου να ευχηθεί και να ευλογήσει τα παιδιά της πόλης μας. Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλως θα παρατεθεί δεξίωση για γονείς και παιδιά, με ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα για όλα τα παιδιά  και μια σύντομη προβολή για τους γονείς.

Καλούνται, πέραν των παιδιών των Κατηχητικών μας Συντροφιών, όλα τα βρέφη και τα παιδιά της πόλης μας μαζί με του Γονείς τους, να συνεορτάσουμε τον Άγ. Στυλιανό, να χαρούμε την συναναστροφή στους χώρους των Κατηχητικών μας, να βιώσουμε την εορτή ως ένα κομμάτι της δικής μας ζωής και αγωνίας για το καλό των παιδιών και το μέλλον του τόπου μας.

Εκ του Γραφείου Νεότητος

Previous ArticleNext Article