Ελλάδα

Θάνατος βρέφους στην Άρτα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο 37χρονος πατέρας του νεκρού βρέφους στην Άρτα μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Ο 37χρονος απαγορεύεται να εξέλθει από τη χώρα.

Ο συνήγορος του, Δημήτρης Λαμπράκης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι το μήνυμα που στέλνει ο εντολέας του είναι να μη ζήσει κανένας άνθρωπος αυτή την κατάσταση.

Μάλιστα, ο 37χρονος τραγικός πατέρας, σύμφωνα με όσα μετέφερε ο δικηγόρος του, έλεγε: «Νιώθω άχρηστος, θα ήθελα να είχα πεθάνει», ενώ έκλαιγε διαρκώς.

Ο δικηγόρος είπε ότι μετά τη συλλογή όλου του υλικού από την ανάκριση: «θα μεταβληθεί η κατηγορία σε ανθρωποκτονία από αμέλεια που πιστεύω και θα είναι η δίωξη με την οποία θα πρέπει να παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών. Το 306 του Ποινικού Κώδικα, παράγραφος 2Β, είναι αυτό που προβλέπει ποινή καθείρξεως έως 10 ετών, θεωρώ όμως ότι ο άνθρωπος αυτός δεν θα πρέπει να τύχει αυτού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ο άνθρωπος έχασε την επίγνωση της υπάρξεως του παιδιού του επειδή ήταν ιδιαίτερα κουρασμένος από τους πόνους του μωρού, γιατί έβγαζε τα δόντια του, είχε και κάποιους κολικούς. Η δε γυναίκα του είχε ένα μικρό ατύχημα πριν από λίγες ημέρες και φοβότανε να πηγαίνει το παιδί στον παιδικό του. Το πήγε ο ίδιος. Σταμάτησε να πάρει έναν καφέ το πρωί, με το παιδάκι πίσω, το οποίο ήταν δεμένο στο κάθισμα ασφαλείας. Εκείνη τη στιγμή σταμάτησε το μυαλό του, σταμάτησε η μνήμη του να λειτουργεί. Πήρε τον καφέ του, πλήρωσε τον καφέ της συζύγου του να περάσει μετά να τον πάρει και αντί να κάνει αριστερά να πάει στον βρεφικό σταθμό, πήγε δεξιά και πήγε στη δουλειά του».

in.gr

Previous ArticleNext Article