Λάρισα

Θάνατοι και σκοτάδι: Ρασοφόροι «πνευματικοί» κατά των εμβολίων στη Θεσσαλία

Ημερολόγιο για το 2022 – αντιεμβολιαστικό «μανιφέστο» εξέδωσε Ιερά Μονή του Πηλίου, που υπάγεται στο Άγιο Όρος και αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας. Το ημερολόγιο τσέπης, που κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες, και έφθασε «στα χέρια» ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, περιλαμβάνει κείμενο, που αποτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν. Κάνει λόγο για εμβόλια που παράχθηκαν από ζωντανά έμβρυα (!) και προειδοποιεί για απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες.

Σύμφωνα με το ίδιο πάντα δημοσίευμα σε Μονή του Πηλίου, που έχει απασχολήσει αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν την επικαιρότητα ως «ορμητήριο» αντιεμβολιαστών, συνεχίζεται το αντιεμβολιαστικό παραλήρημα.

Αυτή τη φορά έφθασε στο σημείο να εκδώσει ημερολόγιο τσέπης για το 2022, το οποίο διένειμε σε πιστούς και στο οποίο φιλοξενείται κείμενο αντιεμβολιαστικού περιεχομένου. «Σκέψου πριν εμβολιαστείς» είναι ο τίτλος του κειμένου που φιλοξενείται στις πρώτες και τις τελευταίες σελίδες του ημερολογίου και «στο οποίο περιλαμβάνονται αποσπάσματα δηλώσεων που φέρονται να έκαναν, βιολόγος, καθηγητές και δικηγόρος. Επίσης γίνεται επίκληση μελετών και στοιχείων αγνώστου προελεύσεως».

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, ο συντάκτης του παραληρηματικού κειμένου μιλά για ένα σχέδιο, τη «Μεγάλη Επανεκκίνηση» με στόχο την επικράτηση του… Διαβόλου. «Η διαβόητη πανδημία του κορvνοϊού και τα εμβόλια είναι το βασικό εργαλείο για την προώθηση του σχεδίου τους, είναι ένα πείραμα της μετατροπής ελεύθερων ανθρώπων σε ζόμπι», υποστηρίζεται στην εισαγωγή του κειμένου.

Ο συντάκτης επικαλείται δήθεν δηλώσεις μοριακού βιολόγου ότι για την παρασκευή των εμβολίων «γίνεται χρήση ανθρώπινου εμβρυικού ιστού. «Ο ίδιος ο κατασκευαστής εμβολίων της Moderna ομολογεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ζωντανά – εκτρωμένα έμβρυα, μωρά και παιδιά ακόμη, στη μελέτη και παραγωγή εμβολίων», υποστηρίζει παντελώς αντιεπιστημονικές απόψεις.

«Όποιος φοβάται ας κάνει όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες, όπως πριν για τη νόσο των πτηνών, πολλά παιδιά παρέλυσαν ή έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας από τα εμβόλια, το ίδιο παθαίνουν και από τα εμβόλια του ιού» συνεχίζει την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα με ψευδή στοιχεία.

Κλείνοντας δε το κείμενο επικαλείται δηλώσεις επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι «το εμβόλιο είναι επικίνδυνο» ή ότι «οι εμβολιασμένοι είναι επικίνδυνοι».

Εισαγγελική παρέμβαση για το δημοσίευμα και το ημερολόγιο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αφορμή την έκδοση αντιεμβολιαστικού ημερολογίου από μοναστήρι του Πηλίου στο οποίο φέρεται να λειτουργεί μετόχι της Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

Στον φάκελο της προκαταρκτικής η αρμόδια εισαγγελική λειτουργός ζητεί να επισυναφθεί το επίμαχο ημερολόγιο, αλλά και να διαπιστωθεί ποιος είναι ο συντάκτης του, ποιος προχώρησε στην έκδοσή του και ποιος το εκτύπωσε. Η διεξαγωγή της έρευνας ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ενώ να σημειωθεί πως ποινική ευθύνη φέρει και ο εκδότης και ιδιοκτήτης του μέσου που γίνεται η διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ανωμοτί εξηγήσεις για το ημερολόγιο θα κληθούν να δώσουν και οι μοναχοί που το διακινούσαν, ακόμα και αν δεν είναι οι πραγματικοί εκδότες του, καθώς θεωρούνται εν δυνάμει κατηγορούμενο.

Γερμανικά ΜΜΕ: Αυτός είναι ο πατέρας των αρνητών του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Αίσθηση εν τω μεταξύ προκάλεσαν δημοσιεύματα Γερμανικών ΜΜΕ τα οποία αποκαλύπτουν πως προπύργιο των αρνητών είναι το Άγιο Όρος, όπου το ποσοστό εμβολιασμού εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά το 40%, ενώ Πνευματικός πατέρας των αρνητών της πανδημίας στην Ελλάδα θεωρείται ο ιερομόναχος Ευθύμιος. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γράφει η DW, πριν ακόμη από την ανατολή του ηλίου οι πιστοί σχηματίζουν ουρές μπροστά στο μοναστικό κελί του για να εξομολογηθούν και να δεχθούν την ευλογία του. Σύμφωνα με την ‘Καθημερινή’ ο ιερομόναχος ενημερώνει και τηλεφωνικά ή μέσω Ίντερνετ τους πιστούς εκείνους, που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το κουραστικό ταξίδι με προορισμό το Άγιον Όρος, για τους κινδύνους του εμβολιασμού».

Ποιος είναι ο μοναχός Ευθύμιος

Ο μοναχός Ευθύμιος είναι μια εξέχουσα πνευματική και θεολογική φυσιογνωμία στο Όρος, έγραφε προ καιρού ο Σταύρος Τζίμας στην Καθημερινή, με πολλούς οπαδούς εντός και εκτός, καθώς περιβάλλεται με το «φωτοστέφανο» του «διαδόχου» του Αγίου Παϊσίου, με τον οποίο φέρεται να διατηρούσε στενούς πνευματικούς δεσμούς. Μάλιστα, στον χώρο πέριξ του κελιού του έχει ανεγείρει και εκκλησία στη μνήμη του.

Εκτός από ασκητής, όμως, ο μοναχός Ευθύμιος είναι και φανατικός πολέμιος του εμβολίου. Μερικοί που γνωρίζουν, στις Καρυές, τον θεωρούν ως κατ’ εξοχήν ρασοφόρο γκουρού των αντιεμβολιαστών στον Αθω. Διαχέει τις απόψεις του στην κοσμική κοινωνία με «delivery» μέσω προσκυνητών που τον επισκέπτονται καθημερινά στο ησυχαστήριό του, αλλά και συνομιλώντας τηλεφωνικά με όσους δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο Ορος.

Όπως και διά ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο –μία εξ αυτών που φέρεται να διαχειρίζεται υποτακτικός του εμφανίζεται ιδιαίτερα επιθετική– που διακινούν και αναπαράγουν τις εγκυκλίους του περί της πανδημίας, οι οποίες λειτουργούν ως ντιρεκτίβες για όσους τον ακολουθούν, αναζητώντας τη σωτηρία από τον ιό στα κηρύγματα και στις προφητείες του. Τι τους λέει σε αυτά; Πάνω κάτω τις θεωρίες και των εκτός Αθω αρνητών, με την αγιορείτικη αίγλη και επίκληση στον Παΐσιο.

Ο ιερομόναχος Ευθύμιος, όπως και οι άλλοι ρασοφόροι αρνητές, τροφοδοτεί με συνωμοσιολογικές θεωρίες και fake news του τύπου:

«…Εμείς αρνούμαστε να κάνουμε το εμβόλιο. Όποιος φοβάται, ας κάνει όσα εμβόλια θέλει, αλλά να γνωρίζει ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες βαριές παρενέργειες, όπως είχαν τα εμβόλια που έκαναν στα παιδιά πριν από λίγα χρόνια για τη νόσο των πτηνών και πολλά παρέλυσαν. Όπως επίσης έπαθαν σκλήρυνση κατά πλάκας πολλοί που έκαναν το εμβόλιο της ηπατίτιδας Β΄ και το ίδιο συμβαίνει και με άλλα εμβόλια. Αν δεν φυλάξει ο Θεός, τι μπορούν να κάνουν τα εμβόλια και τα φάρμακα;»

Οι απόψεις αυτές του Ιερομόναχου Ευθύμιου είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές που κυκλοφόρησαν στο Ημερολόγιο της Ιεράς Μονής του Πηλίου.

Νεκρός 47χρονος πατέρας τριών παιδιών επειδή άκουσε τον πνευματικό του

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε γνωστό πως πέθανε στην Κοζάνη 47χρονος, πατέρας τριών παιδιών, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες με κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του, ακολούθησε τις συμβουλές του πνευματικού του και δεν εμβολιάστηκε.

«Το πρωί έκλαιγα, γιατί σκέφτομαι τον ίδιο, τα παιδιά και τη γυναίκα του και όλη την οικογένεια. Και ήθελα να ξέρω αν την ίδια στεναχώρια έχει και ο πνευματικός», αναφέρει δραματικά ο Ηλίας Κωνσταντινίδης, φίλος και προσωπικός γιατρός του 47χρονου. Όπως εξήγησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο 47χρονος δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα.

Τόσο η Εισαγγελία, όσο και η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδας καλούνται να ρίξουν φως στο σκοτεινό τούνελ που συνδέει πλέον ευθέως του θανάτους πολιτών με κηρύγματα ρασοφόρων πνευματικών με έδρα το Άγιο Όρος.

Με πληροφορίες από DW, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, Thetov.gr, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πηγή: larissapress.gr

Previous ArticleNext Article