“Με σιγουριά και αυτογνωσία σας ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος του Δήμου Λαρισαίων . Ξέρω ότι αυτό σημαίνει περισσότερη δουλειά, πορεία στο δρόμο, να λειώσεις παπούτσια, να συγκρουστείς με συμφέροντα που χτίστηκαν αυτά τα χρόνια, να πείσεις για τις δυνατότητες και το όραμά σου. Νοιώθω έτοιμος και δυνατός να κάνω αυτό το βήμα, να μπω στην πρώτη γραμμή ενός αγώνα όμορφου και πιστεύω και νικηφόρου. Σε αυτόν τον αγώνα σας ζητώ να είστε μαζί μου”. 

Με αυτά τα λόγια o επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λάρισα Μπροστά”, Θανάσης Μαμάκος ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, μπροστά σε πυκνό ακροατήριο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου Divani.

O κ. Μαμάκος παρουσίασε τη δική του πρόταση για τη Λάρισα, της επόμενης ημέρας σημειώνοντας ότι “αυτό που θέλω είναι να βρουν οι λέξεις το πραγματικό τους νόημα. Θέλω να λέμε και να εννοούμε το ίδιο πράγμα. Θέλω να αποκαταστήσουμε την ειλικρίνεια της πολιτικής μας έκφρασης. Την αξιοπιστία. Την αντιστοίχιση λόγων και πράξεων.

Δεν είναι δύσκολο. Απλά, απαιτεί μεγαλύτερη γενναιότητα και μια διαφορετική σχέση με τους πολίτες(…)

Είναι καιρός να αφήσουμε την παραίτηση στην άκρη και να ξαναβρεθούμε με την κοινωνία για να βάλουμε τον πήχη ψηλά. Να κάνουμε ακόμη πιο «όμορφη πόλη» τη Λάρισα.”

Αναφερόμενος στη νυν δημοτική αρχή τόνισε , μεταξύ άλλων, ότι “πέρασαν 9 χρόνια στα οποία ακούσαμε μεγάλα λόγια. Όμορφες λέξεις. Ατελείωτα όνειρα και οράματα και όλα αυτά συνοδευόμενα από πολλά μα πάρα πολλά εκατομμύρια ευρώ!

Αν κάποιος επιχειρήσει να μαζέψει και να αθροίσει τα εκατομμύρια ευρώ του κόστους των έργων που σε τακτά χρονικά διαστήματα υπόσχεται η Δημοτική Αρχή, θα νομίσει ότι ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Δυστυχώς η πραγματικότητα μας κλείνει το μάτι και φωνάζει για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Όλα αυτά τα χρόνια και προκειμένου να μεγεθύνει ένα υποτιθέμενο έργο οκ. Καλογιάννης εφάρμοσε μια πρακτική ψεύτικου φουσκώματος όλων των οικονομικών μεγεθών του Δήμου.”

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να πλαισιώσουν την κίνηση του λέγοντας χαρακτηριστικά: “Σταθείτε στο πλευρό μας, και θα φέρουμε στην πόλη μας την μεγάλη αλλαγή που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Γιατί όταν στεκόμαστε μαζί, ενωμένοι, δίπλα και μαζί με τον πολίτη, με πίστη στις αξίες και τις ιδέες μας, δεν υπάρχει κανείς και τίποτε που να μπορεί να μας γυρίσει πίσω”.

 

 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr