Αθλητισμός

Θα γίνει ηγέτης στην Πρέμιερ Λιγκ ο… παλιός του Ολυμπιακού;

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι ο Ντανιέλ Ποντένσε δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ. Ο μικρόσωμος Πορτογάλος  ποδοσφαιριστής (1.65 ύψος, 58 κιλά) όμως φρόντισε μέσα σε ιδιαίτερα σύντομο χρονικό διάστημα να τους διαψεύσει. Πριν δούμε τα κατορθώματα του παικταρά, μπορείτε να θυμάστε ότι θα βρίσκετε ΠΑΝΤΑ εδώ τα αποτελεσματα σουπερ λιγκ

 

Γι’ αυτό μετά το πρώτο εξάμηνο πέρυσι στη Γουλβς, που ήταν καθαρά προσαρμοστικό, ξεκίνησε στη φετινή σεζόν με τελείως διαφορετική προοπτική με συνέπεια να είναι από τους παίκτες – κλειδιά του απαιτητικού Νούνο Εσπίριτο Σάντο.

 

Διόλου τυχαίο ότι φοράει τη φανέλα με το νούμερο 10 και στέκεται με ιδιαίτερη άνεση σε οποιοδήποτε γήπεδο, με οποιονδήποτε αντίπαλο, όποιες κι αν είναι είναι οι συνθήκες. Χρησιμοποιήθηκε λοιπόν ως δεκάρι, ως εξτρέμ που είναι φυσική του θέση όπως τον γνωρίσαμε στον Ολυμπιακό, ως μεσοεπιθετικός αλλά και ως σέντερ φορ όταν απουσίασε ο Μεξικανός Ραούλ Χιμένες.

 

Ο ίδιος πάντως δεν νοιάζεται για τη θέση που θα τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του. «Το σημαντικό είναι να παίζω. Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι ως μέσος, ως επιθετικός ή ως εξτρέμ, αυτό που θέλω είναι να είμαι παρών. Ο προπονητής ξέρει καλύτερα την ομάδα από εμένα και ξέρει σε ποια θέση μπορώ να είμαι πιο χρήσιμος» τόνισε πρόσφατα σε δηλώσεις του, φανερά ικανοποιημένος από την εικόνα και τη συνεισφορά του στην ομάδα. «Σε όλη μου την καριέρα έπαιζα πάντα ως εξτρέμ, αλλά τώρα το κάνω σε πιο κεντρική θέση, πίσω από τον επιθετικό και μπροστά από τους μέσους. Μου αρέσει αυτή η θέση» πρόσθεσε ο Ποντένσε και δείχνει έτοιμος να αρχίσει να βελτιώνει τις επιδόσεις του.

Σκοράρει και πασάρει

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού τη σεζόν 2018-19 είχε πετύχει 8 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Γενικότερα, δεν ήταν ο ιδανικότερος εκτελεστής και χρειαζόταν μεγάλη βελτίωση στα τελειώματά του. Ωστόσο, με την πορτοκαλί φανέλα των «λύκων» φαίνεται να έχει άλλες διαθέσεις. Έχει σκοράρει το γκολ της νίκης κόντρα στην Άρσεναλ και ακόμη ένα στη νίκη με αντίπαλο την Τσέλσι. «Είμαι πολύ καλύτερος σε αυτόν τον τομέα από ό,τι ήμουν πριν από δύο χρόνια. Μεγαλώνω και βελτιώνομαι κάθε εβδομάδα και πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω κι άλλο» υποστήριξε ακόμη ο Ποντένσε, ο οποίος κατάφερε να πραγματοποιήσει το παιδικό όνειρό του, που ήταν να αγωνιστεί στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Οι επόμενοι στόχοι

Πέρα όμως από την καθημερινή ατομική βελτίωση, οι δύο επόμενοι στόχοι που τον απασχολούν είναι αφενός η συμμετοχή στο Euro με την Πορτογαλία και μια καλύτερη μεταγραφή στο μέλλον στην Πρέμιερ Λιγκ. Προφανώς και δεν του φτάνει η παρουσία στην 23αδα της εθνικής διότι θέλει να είναι ενεργός και να βοηθήσει τη χώρα του να προχωρήσει στη διοργάνωση. Ο Φερνάντο Σάντος πάντως τον έχει στη λίστα και λογικά θα τον πάρει μαζί του στην τελική φάση, ιδίως αν ο Ποντένσε συνεχίσει και ολοκληρώσει τη σεζόν με την ίδια καλά παρουσία.

Σχετικά με τη μεταγραφή εκείνοι που έχουν κάνει πρώτοι την… εισήγηση για την απόκτησή του είναι οι οπαδοί της Άρσεναλ. Τα δύο γκολ που προαναφέραμε απέναντι στους «κανονιέρηδες» και κόντρα στην Τσέλσι προκάλεσαν μεγάλη κουβέντα στα social media. Κάποιοι μάλιστα θεώρησαν τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού καλύτερο από τον Νικολά Πεπέ που στοίχισε 80 εκατ. ευρώ στην ομάδα του Λονδίνου.

Ο Ποντένσε δεν θα είχε φυσικά αντίρρηση να φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ το ερχόμενο καλοκαίρι. Ούτε η Γουλβς θα έλεγε «όχι» σε μια καλή πρόταση για τον Πορτογάλο άσο. Οι Ντιόγκο Ζότα, Ελντερ Κόστα και Ματ Ντόχερτι παραχωρήθηκαν πριν από λίγους μήνες φέρνοντας στα ταμεία του συλλόγου 80 εκατ. ευρώ! Ηδη είναι προς πώληση ο Ραούλ Χιμένες και ο Αντάμα Τραορέ, που κοστολογούνται πολύ περισσότερο, ενώ σύντομα θα μπει στη σχετική λίστα και ο Ποντένσε. Το Γουλβερχάμπτον θα είναι άλλο ένα μεταβατικό στάδιο για να φτάσει στην κορυφή που ο ίδιος ονειρεύεται.

Previous ArticleNext Article