Λάρισα

Θ. Παπαλιάγκας για τους πλειστηριασμούς: Θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση. Χωρίς ναι, μεν αλλά…

Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα μίλησα για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα, με αφορμή την κυβερνητική «απάθεια» στο πρόβλημα των λεγόμενων «κόκκινων δανείων».

Μια «απάθεια», που μετατρέπεται σε συνενοχή, σε ένα συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος, κυρίως, των πιο αδύναμων συμπολιτών μας

Τα γεγονότα με την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου στην Αθήνα απλά επιβεβαίωσαν τους χειρότερους φόβους μας.

Ανέδειξαν ταυτόχρονα την τραγική αδιαφορία της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και την υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με νόμους της οποίας (αναζητείται δήλωση Τσακαλώτου), παραδόθηκαν σε χέρια των ξένων funds περισσότερα από 700.000 στεγαστικά δάνεια. Και πολύ περισσότερα επαγγελματικά, καταναλωτικά κλπ.

Η δε κυβέρνηση ετοίμασε, σύμφωνα με δικές της ανακοινώσεις, τροπολογία που να ακυρώνει την προστασία που παρείχε μια σειρά δικαστικών αποφάσεων, μεταξύ των οποίων και του Αρείου Πάγου. Και την συνέταξε, όπως η ίδια διαρρέει, σε συνεργασία μόνο με τους εκπροσώπους των funds. Ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν την κατέθεσε ήταν η πίεση λόγω προεκλογικής περιόδου.

Το σκάνδαλο του βουλευτή της ΝΔ Πάτση είναι πολύ πρόσφατο για να ξεχαστεί…

Το πρόβλημα είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Ο αντίλογος ότι δήθεν έτσι προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πέφτει στο κενό, καθώς, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, το 2017 ανέρχονταν σε 17%, ενώ σήμερα, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, σε λιγότερο από 25%.

Κανένας δεν μπορεί να εθελοτυφλεί, ούτε να κρύβει κάτω από το χαλί τη σκληρή πραγματικότητα.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ έχει ήδη ανακοινώσει σοβαρές προτάσεις που δίνουν λύση στο ιδιωτικό χρέος και προστασία στην πρώτη κατοικία. Παίρνουν ήδη τη μορφή πρότασης νόμου που θα απαντά συνολικά στο τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, που αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της κοινωνίας μας.

Και θα κληθούν όλοι να πάρουν θέση. Χωρίς ναι, μεν αλλά…

Previous ArticleNext Article