Ελασσόνα

Θ. Παιδής: Συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Ελασσόνας για την ευρωπαϊκή εμπειρία που απέκτησαν

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εμπειρίες σχετικά με ζητήματα που απασχολούν τους νέους της Ευρώπης αποκόμισαν μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην 42η Συνδιάσκεψη Επιλογής για το Ευρωκοινοβούλιο Νέων Ελλάδος. Τη σχολική μονάδα εκπροσώπησαν η μαθήτρια της Α΄ Τάξης Στελίνα Ζιώγα και ο μαθητής της Β΄ Τάξης Δημήτρης Ντάλλας, ενώ είχαν την στήριξη της καθηγήτριας Ελένης Σαμαρά. Σημειώνεται ότι τόσο στα εργαστήρια, όσο και στην ολομέλεια της συνδιάσκεψης, η συμμετοχή έγινε εξ ολοκλήρου στα αγγλικά.

Θα πρέπει να καταγραφεί πως φέτος ήταν η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που το 1ο ΓΕΛ Ελασσόνας λαμβάνει μέρος στον θεσμό.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Κάθε δράση εξωστρέφειας, στην οποία συμμετέχουν οι σχολικές μονάδες της περιοχής μας, είναι αξιομνημόνευτη και θα πρέπει να έχει την πλήρη υποστήριξη όλων.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουμε τα θερμά συγχαρητήριά μας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς του 1ου Γενικού Λυκείου Ελασσόνας σχετικά με την παρουσία τους στην 42η Συνδιάσκεψη Επιλογής για το Ευρωκοινοβούλιο Νέων Ελλάδος. Μια διοργάνωση που φέρνει τους μαθητές κοντά σε ζητήματα που απασχολούν την ευρωπαϊκή νεολαία, ενώ οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους θεσμούς εκπροσώπησης των πολιτών στην Ε.Ε.

Αυτή η γνώση αποτελεί εφόδιο, καθώς μπορεί να ανοίξει νέους ορίζοντες, παρέχοντας συνάμα εμπειρίες διαβούλευσης και συμμετοχικής δημοκρατίας.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα είμαστε πάντα κοντά στις σχολικές κοινότητες της περιοχής μας στηρίζοντας κινήσεις δικτύωσης και αλληλεπίδρασης με στόχο οι μαθητές να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντά τους» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Previous ArticleNext Article