Ελασσόνα

Θ. Παιδής σε Ν. Κεραμέως: Δίκαιη και αναγκαία η επιπλέον ποσόστωση για τους σεισμόπληκτους μαθητές

Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε ο Θανάσης Παιδής προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, σε συνάντηση που είχαν στο περιθώριο των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης με την οποία αναγνωρίζεται επιπλέον ποσόστωση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ σε σεισμόπληκτους μαθητές – υποψήφιους στις πρόσφατες Πανελλαδικές Εξετάσεις – από την Ελασσόνα και τον Τύρναβο.

Αυτό αποτέλεσε κοινό αίτημα της τοπικής κοινωνίας αμέσως μετά το σεισμικό φαινόμενο που ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου και «πλήγωσε» καίρια την περιοχή μας, ανατρέποντας επί μακρόν τους ρυθμούς της καθημερινότητας για όλους τους πολίτες. Μεταξύ αυτών που επηρεάστηκαν με τρόπο καταλυτικό ήταν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, οι οποίοι βρίσκονταν στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής:

«Τεράστιες επιπτώσεις άφησε πίσω το χτύπημα του Εγκέλαδου της 3ης Μαρτίου και η σεισμική ακολουθία που ήταν έντονη επί εβδομάδες. Αυτό το φαινόμενο είχε ως αποτέλεσμα καταστροφικές ζημιές σε κτίρια, υποδομές, όπως και ολοκληρωτική αλλαγή σε κάθε όψη της καθημερινότητας των συμπολιτών μας στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Μέσα σε όλα τα παραπάνω σημαντικότατες ήταν οι συνέπειες για τους μαθητές που σε τρεις μήνες επρόκειτο να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ριζική ανατροπή στον προγραμματισμό της μελέτης και επιβάρυνση της ψυχολογίας ήταν δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά που επηρέασαν τους υποψήφιους.

Γι’ αυτό και ήταν απόλυτα δίκαιο το αίτημα ώστε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους σεισμόπληκτους μαθητές, με επιπλέον ποσόστωση εισαγωγής στα ΑΕΙ.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υπό την Νίκη Κεραμέως, κατανόησε πλήρως την ιδιάζουσα κατάσταση και πλέον έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση που ρυθμίζει τις σχετικές λεπτομέρειες.

Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας προς την κα Κεραμέως για την έμπρακτη αναγνώριση της αναγκαιότητας να στηριχθούν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων που προέρχονται από τους Δήμους Ελασσόνας και Τυρνάβου.

Εμείς δηλώνουμε πως θα παραμείνουμε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την – κατά το δυνατόν – ταχύτερη και πλήρη επούλωση των συνεπειών από τον καταστροφικό Εγκέλαδο» υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Previous ArticleNext Article