Ελασσόνα

Θ. Λιβάνιος σε Γάτσα-Λιακούλη: «Με σχέδιο να αναδείξουμε τον Όλυμπο»

Η προβολή και η ανάδειξη του Ολύμπου ως παγκόσμιου προορισμού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα και της βουλευτή Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευ. Λιακούλη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θοδωρή Λιβάνιο.

Ο κ. Λιβάνιος υποδέχτηκε τον δήμαρχο και τη βουλευτή στο γραφείο του στο Υπουργείο Εσωτερικών και τη συζήτηση απασχόλησε κατά κύριο λόγο η εδραίωση του Ολύμπου ως προορισμού στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, αξιοποιώντας την αναγνωρισιμότητα του ονόματος του Ολύμπου σε όλον τον κόσμο.

Ο υφυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι Δήμοι που βρίσκονται περιμετρικά του Ολύμπου έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον να προωθήσουν το φιλόδοξο αυτό στόχο και να συμπράξουν στην υλοποίηση του σχεδίου ανάδειξης, με δράσεις που θα ενταχθούν σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Υπουργείου, του ΕΣΠΑ και των Περιφερειών.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την υποδοχή και την κ. Λιακούλη για την πρωτοβουλία της συνάντησης, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Ελασσόνας θα υποστηρίξει με κάθε τρόπο τον εθνικό αυτό στόχο και την εμβάθυνση της συνεργασίας των όμορων δήμων Δίου-Ολύμπου, Κατερίνης και Τεμπών.

Ο κ. Γάτσας τόνισε χαρακτηριστικά ότι ήδη υπάρχει στενή συνεργασία των δύο αναπτυξιακών εταιρειών των Νομών Λάρισας και Πιερίας, ΑΕΝΟΛ ΑΕ και ΠΙΕΡΙΚΗΣ ΑΕ αντίστοιχα, ενώ παράλληλα οι δήμαρχοι των όμορων δήμων είναι υπέρμαχοι της συνεργασίας και εργάζονται με στόχο την αξιοποίηση της κοινής φυσικής κληρονομιάς του Ολύμπου, προς όφελος της παρολύμπιας περιοχής και της χώρας.

Η κ. Λιακούλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης και δήλωσε αισιόδοξη ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει την ισχυρή στήριξη της πολιτικής ηγεσίας και των τοπικών αρχών.

 

 

Previous ArticleNext Article