Λάρισα

Τέσσερα τα καταφύγια στη Λάρισα, όλα από τoν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα δύο χωρίς πρόσβαση – Δείτε που βρίσκονται

Τέσσερα είναι όλα κι όλα τα καταφύγια στη Λάρισα και αυτά από την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ τα δύο δεν έχουν καν πρόσβαση και βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, σκεπασμένα κάτω από τη γη, μάλιστα το ένα εκ των δύο βρίσκεται κάτω από τη πλατεία του ΟΣΕ.

Το τρίτο βρίσκεται κάτω από ένα κλειστό σινεμά και το τέταρτο στο υπόγειο ιδιωτικής κατοικίας. Τις πληροφορίες δίνει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράντας τονίζοντας ότι στην πόλη μας δεν υπάρχει μέριμνα σχετικά με τα καταφυγια, φέρνοντας σε αντιδιαστολή το τι συμβαίνει στην Γερμανία όπου ανακαινίζονται και αναβαθμίζονται δημόσια καταφύγιά της.

Δείτε την ανάρτηση:

«Η Γερμανία ανακαινίζει και αναβαθμίζει τα δημόσια καταφύγια της, αυξάνει τις δαπάνες για την πολιτική προστασία και τη δημιουργία αποθεμάτων κρίσης σε περίπτωση πολέμου, ενώ επεξεργάζεται νέες ιδέες για την ενίσχυση των υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, των υπόγειων σταθμών τρένων και των υπογείων γενικότερα ως πιθανών καταφυγίων, σύμφωνα με την εφημερίδα Welt am Sonntag, επικαλούμενη τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 599 δημόσια καταφύγια στη Γερμανία και οι γερμανικές αρχές ελέγχουν αν μπορούν να αναβαθμίσουν περισσότερα. Η κυβέρνηση έχει δώσει στα ομόσπονδα κρατίδια 88 εκατομμύρια ευρώ για την εγκατάσταση νέων σειρήνων. Ενώ θα δημιουργηθούν αποθέματα κρίσης με προμήθειες, όπως ιατρικός εξοπλισμός, προστατευτικός ρουχισμός, μάσκες και φάρμακα, όπως μας πληροφορεί η Μαρία Δεναξά.

Για μας όλα αυτά ακούγονται τόσο μακρινά και τόσο αδιάφορα. Πάρτε για παράδειγμα τη Λάρισα. Τέσσερα καταφύγια όλα κι όλα από την εποχή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Τα δύο σε δημόσιους χώρους, σκεπασμένα κάτω από τη γη χωρίς πρόσβαση, το ένα κάτω από έναν κλειστό σινεμά και το ένα στο υπόγειο ιδιωτικής κατοικίας! Επίσης, έχουμε υπόγεια παρκινγκ, αλλά δεν εξετάζουμε σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες τους τον εξοπλισμό τους για πιθανή και απευκταία διαβίωση ανθρώπων. Ούτε συζητάμε φυσικά για σοβαρά μέτρα πρόληψης για την πολιτική προστασία σε περίπτωση φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες κ.α.).

(Στη φωτογραφία η πλατεία ΟΣΕ, κάτω από την οποία βρίσκεται το ένα από τα τέσσερα καταφύγια)».

Πηγή: onlarissa.gr

 

 

Previous ArticleNext Article