Ελασσόνα

Tεράστια κινητοποίηση για την μικρή Ειρήνη Τζήκα με καταγωγή από την Κοκκινόγη Ελασσόνας

Η Ειρήνη, γεννήθηκε στις 27/07/2017 και διαγνώστηκε με ΝΕΥΡΟΒΛΑΣΤΩΜΑ 4ου σταδίου, στις 21/08/2019.

Όταν έγινε η αρχική διάγνωση, ο καρκίνος είχε ήδη κάνει μεταστάσεις στο κεφάλι, στο μυελό των οστών και στα κόκαλα…

Έγινε εισαγωγή στο Ογκολογικο “ΕΛΠΙΔΑ” ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ του Παίδων και από τότε η μικρή ακολουθεί το πρωτόκολλο θεραπείας για την συγκεκριμένη νόσο.

Στα κενά μεταξύ των θεραπειών, παιδί και μητέρα, φιλοξενούνται από σύλλογο που στηρίζει οικογένειες που έχουν παιδιά με καρκίνο. Παρ όλο που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι, έχουν καταφέρει να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στην πολύ δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.

Η μικρή έχει κάνει μέχρι σήμερα, δύο χειρουργεία, δώδεκα κύκλους χημειοθεραπειών, δύο μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών και τρείς ανοσοθεραπείες!!!
Η Ειρήνη, έχοντας μόλις τελειώσει την 3η ανοσοθεραπεία και περιμένοντας να ξεκινήσει την 4η, είναι ΚΑΘΑΡΗ από τη νόσο!!!

Το Νευροβλάστωμα είναι μια από τις πιο δύσκολα θεραπεύσιμες μορφές καρκίνου στα παιδιά με ποσοστό ίασης 50/50…

Για να μπορέσει η Ειρήνη να ΝΙΚΗΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον καρκίνο, θα πρέπει να μείνει καθαρή για πέντε χρόνια. Στην Ελλάδα αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί… Αντίθετα, στην Αμερική, ΥΠΑΡΧΕΙ θεραπεία συντήρησης με μεγαλύτερα ποσοστά ίασης (70/30) χωρίς υποτροπή!!!

Η συγκεκριμένη θεραπεία δεν υποστηρίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο και έτσι, απαιτείται από την οικογένεια, μια τεράστια δαπάνη… Θα πρέπει να πηγαίνει ανά τέσσερις μήνες στην Αμερική. Η θεραπεία ολοκληρώνεται σε έξι κύκλους. Συνολική διάρκεια ΔΥΟ χρόνια!!!

Η Ειρήνη έχει κερδίσει την μάχη αλλά ΟΧΙ τον Πόλεμο!!!
Για να τα καταφέρει, ζητάμε τη βοήθειά σας, γνωρίζοντας τις δυσκολίες των ημερών που διανύουμε…
Ακόμα και η μικρότερη συμμετοχή για εμάς είναι ΠΟΛΥΤΙΜΗ !!!

Ευχαριστούμε Θερμά
Οι γονείς

Αρ. Λογ/σμου Τράπεζα Πειραιώς
Ειρήνη Τζηκα
GR33 0171 7520 0067 5214 8110 852

Previous ArticleNext Article