Λάρισα

Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες των τριών σκύλων στο οικόπεδο – Οριοθετείται το πεδίο

Με εντατικούς ρυθμούς θα συνεχιστεί σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες η επιχείρηση των τριών εκπαιδευμένων σκυλιών και ερευνητών της ομάδας Αnubis K-9 στο οικόπεδο όπου μεταφέρθηκε χώμα από τα πρώτα βαγόνια της φονικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Η πρώτη μέρα των ερευνών ξεκίνησε από χθες το πρωί και τελείωσε στη Δύση του ηλίου, μετά από 10 ώρες, μια διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Thesstoday.gr, σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει χώρος για λάθη και βιαστικά συμπεράσματα.

Η ομάδα εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ημέρα ως αναγνωριστική, ώστε να προσδιοριστεί το πού και πώς θα γίνει η έρευνα. Έγινε η τοποθέτηση της βάσης, ορίστηκαν σημεία όπου θα γίνει διαλογή υλικού με ειδικό εξοπλισμό και τεχνογνωσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκαν συντρίμμια από τα βαγόνια, κάτι που «κυκλώνει» τα επίμαχα σημεία που ενδέχεται να κρύβουν ευρήματα και σηματοδοτούν ότι ερευνητές και σκυλιά ψάχνουν στα σωστά σημεία.

Σειρά σήμερα, έχει η οριοθέτηση του πεδίου των ερευνών αλλά και ο διαχωρισμός των υλικών του εδάφους. Οι ερευνητές θα είναι σε επικοινωνία με ειδικούς επιστήμονες για είδη πετρωμάτων και χωμάτων για το κομμάτι αυτό. Όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές, η πολύωρη επιχείρηση βοηθάει στο να γίνεται σωστή εκμετάλλευση του χρόνου αλλά και να δίνεται μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια, καθώς οι όποιες βιαστικές κινήσεις είναι απαγορευτικές για επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με ανεύρεση ανθρώπινου υλικού.

Σημειώνεται ότι οι τρεις τετράποδοι ντετέκτιβ της ομάδας, η Μόλλυ, η Κόρντα και ο Έκο έχουν αρκετές λυμένες υποθέσεις εξαφάνισης στο ιστορικό τους, καθώς είναι ειδικά εκπαιδευμένοι να ανιχνεύουν ανθρώπινο dna σε δύσκολες συνθήκες. Τα σκυλιά, οσμίζονται το σημείο όπου βρίσκεται το βιολογικό υλικό και γαβγίζουν προς τους ερευνητές, καλώντας τους να το εξετάσουν. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, στο σημείο βρίσκεται εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την απόφαση.

thesstoday.gr

 

Previous ArticleNext Article