Λάρισα

Τακούδης: Βροχές ανάσα το επόμενο δεκαήμερο για τους γεωργούς (video)

Τρεις βροχές ανάσα για τους γεωργούς αναμένουμε το επόμενο 10ήμερο στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο “Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας” ο Λαρισαίος μετεωρολόγος και μαθηματικός Φάνης Τακούδης.
Η πρώτη αναμένεται το προσεχές Σάββατο και οι άλλες την επόμενη εβδομάδα, πιθανόν Τρίτη και Παρασκευή. Η θερμοκρασία πάντως από αύριο θα σημειώσει μικρή άνοδο και σταδιακά μέσα στην εβδομάδα θα φτάσουμε μέγιστες μέχρι τους 24 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο κ. Τακούδης σημείωσε ότι ο καιρός θα συνεχίσει με αυτές τις αστάθειες μέχρι τις 15 Μαΐου και από εκεί και μετά μπαίνουμε σταδιακά στο καλοκαίρι, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι και το καλοκαίρι είναι πιθανό με βάση τι μακροπρόθεσμες προβλέψεις, να διακόπτονται οι υψηλές θερμοκρασίες, τρεις , τέσσερις φορές από φαινόμενα που μπορεί να είναι και έντονα και αυτό το απέδωσε στο φαινόμενο «la nina» που επηρεάζει και την ανατολική Μεσόγειο…

Αξίζει να τονιστεί ότι οι αγρότες περιμένουν μία ακόμη καλή βροχή το Μάϊο που θα βοηθήσει και τα σιτηρά, αλλά και στο φύτρωμα των εαρινών σπορών.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

thessaliatv.gr

Previous ArticleNext Article