Ελασσόνα

Τα σεισμόπληκτα χωριά της Ποταμιάς επισκέφθηκε ο δήμαρχος Ν. Γάτσας – Η έκκληση στο υπουργείο (ΦΩΤΟ)

Στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας για την επίσκεψή του στα χωριά Αμούρι, Μεσοχώρι, Βλαχογιάννι και Πραιτώρι που είναι σεισμόπληκτα, αναφέρει τα εξής:

Επισκεφτήκαμε σήμερα (σ.σ. χθες Τρίτη) τις σεισμόπληκτες κοινότητες Αμούρι, Μεσοχώρι, Βλαχογιάννι και Πραιτώρι και συνομιλήσαμε με τους διαμένοντες στις προσωρινές δομές. Γνωρίζουμε καλά ότι οι συνθήκες διαβίωσης στους οικίσκους είναι δύσκολες, ωστόσο ο Δήμος και η Περιφέρεια έχουν διαθέσει όλους τους διαθέσιμους πόρους για τη βελτίωση των συνθηκών εν γένει. Οι ελλείψεις που καταγράψαμε στη λειτουργία των οικίσκων και των δομών είναι μικρές και θα καλυφθούν άμεσα.

Οι ανάγκες άλλωστε είναι διαρκείς. Η μεγαλύτερη όμως ανησυχία όλων είναι για την καθυστέρηση στις εγκρίσεις της στεγαστικής συνδρομής, που θα επιτρέψει στους πληγέντες να εκδώσουν οικοδομικές άδειες, να ανακατασκευάσουν τα σπίτια τους και να επιστρέψουν στις ιδιοκτησίες τους. Καλούμε το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα και να επιταχύνει τις διαδικασίες έγκρισης της Στεγαστικής Συνδρομής.

Δείτε φωτογραφίες:

Previous ArticleNext Article