Ελασσόνα

“Τα ληξιαρχεία του δήμου Ελασσόνας λειτουργούν όλα κανονικά χωρίς καμία παρενέργεια”

Σχόλιο της δημοτικής αρχής Ελασσόνας, στην ανακοίνωση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου:
Τα ληξιαρχεία του δήμου Ελασσόνας λειτουργούν όλα κανονικά χωρίς καμία παρενέργεια εξυπηρετώντας τους δημότες από την έδρα του δήμου και τις δημοτικές ενότητες πλην των ενοτήτων Καρυάς, Ολύμπου και Τσαριτσάνης, τα οποία έχουν εδώ και καιρό συγχωνευτεί με το ληξιαρχείο Ελασσόνας και εξυπηρετούνται στην έδρα του δήμου. Αυτό από τη μία εξυπηρετεί τους εργολάβους κηδειών οι οποίοι βρίσκονται στην έδρα του δήμου και οι οποίοι διεκπεραιώνουν τις περισσότερες πλέον ληξιαρχικές πράξεις στο δήμο μας, από την άλλη οι μόνιμοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο δήμο δεν κατοικούν μόνιμα στις δημοτικές ενότητες και δεν επιθυμούν να αναλάβουν καθήκοντα ληξιάρχου σε αυτές, λόγω του μικρού αριθμού ληξιαρχικών πράξεων και της ελάχιστης αποζημίωσης για αυτές, 7 ευρώ ανά ληξιαρχική πράξη.
Το γεγονός ότι οι ληξιαρχοι στις δημοτικές ενότητες εξυπηρετούν τους κατοίκους και για άλλες καθημερινές υποθέσεις τους όπως συμπλήρωση αιτήσεων και παροχή πληροφοριών προς τους δημότες, δεν συνδέεται άμεσα με τα καθήκοντά τους ως ληξιάρχων και είναι υπόθεση του δήμου να εξυπηρετεί τους δημότες είτε τηλεφωνικά είτε με ηλεκτρονικά μέσα είτε ακόμη και με την παρουσία υπαλλήλου του δήμου εκ περιτροπής σε αυτές.
Έκπληξη ωστόσο αποτελεί η παρέμβαση του κ. Διονύση Κουρομπίνα, καθώς ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα μετά από συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της κοινότητας Καλλιθέας έχει βρεθεί ο εργαζόμενος ο οποίος θα εξυπηρετεί τη δημοτική ενότητα Ολύμπου και μόνο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, όχι την καταχώρηση των ληξιαρχικών πράξεων οι οποίες θα συνεχίσουν να διεκπεραιώνονται από το ληξιαρχείο του δήμου.
Θα έπρεπε επίσης ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος να γνωρίζει ότι ελλείψει μονίμων υπαλλήλων για τη θέση των ληξιαρχων ανέλαβα προσωπικά τα καθήκοντα του ληξιάρχου στη δημοτική ενότητα Τσαριτσάνης, η οποία τυγχάνει και η εκλογική του περιφέρεια.
Εξυπακούεται ότι ο δήμαρχος δεν αμείβεται για οποιαδήποτε ληξιαρχική ή άλλη πράξη από το δήμο.
Previous ArticleNext Article