Ελασσόνα

Τα κορίτσια από την Ελασσόνα που «απογειώθηκαν» στις Πανελλαδικές!

Νομική, Ιατρική, Πληροφορική, Μουσικές Σπουδές, Διοικητική Επιστήμη, Αστυνομία και άλλες πολύ δημοφιλείς σχολές είναι οι επιλογές των μαθητών που έσπασαν τα ρεκόρ των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων και πλέον κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Η χρονιά δεν ήταν εύκολη και συνηθισμένη. Πέραν του άγχους για τις εξετάσεις, οι υποψήφιοι έπρεπε να υπερβούν και τον σκόπελο της τηλεκπαίδευσης, λόγω της πανδημίας.

Δυο κορίτσια από την Ελασσόνα που είδαν τις βαθμολογίες τους στα ύψη μίλησαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ελασσόνας Αρετή Καραμήτριου, με 19.035 μόρια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ευτυχισμένη και ο στόχος της είναι να σπουδάσει Ιατρική και συγκεκριμένα να καταφέρει να γίνει παιδίατρος.

«Το συστηματικό διάβασμα και η επιμονή ήταν βασική προϋπόθεση για να καταφέρω να πιάσω τον στόχο αυτό» είπε χαρακτηριστικά η Αρετή, σημειώνοντας παράλληλα, πως «ολόκληρη η περίοδος, το προηγούμενο διάστημα, ήταν δύσκολη, μιας και βιώσαμε την προετοιμασία των εξετάσεων σε συνθήκες πανδημίας».

Η ίδια σημείωσε επίσης, πως αναμένει τα αποτελέσματα για να μπορέσει να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή, ενώ τόνισε πως θα ξεκουραστεί και θα ξεκινήσει τις καλοκαιρινές διακοπές.

Μουσικές Σπουδές στο ΑΠΘ θέλει η Μαρία Γκόλτσιου

Υψηλή βαθμολογία με 18.983 μόρια «έπιασε» και η μαθήτρια Μαρία Γκόλτσιου, από την Ελασσόνα, η οποία αν και ακολούθησε την κατεύθυνση της Οικονομίας και Πληροφορικής, θέλει να περάσει στη σχολή Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Η ίδια δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως βρίσκεται σε διαδικασία να εξεταστεί σε ένα ακόμη μάθημα, της Μουσικής, ώστε να μπορέσει να πετύχει τον τελικό στόχο της.

«Μου αρέσει η μουσική. Αυτό ήταν το όνειρο μου και αυτό θέλω να σπουδάσω. Πήρα 20 τόσο στα Οικονομικά όσο και στην Πληροφορική και έπιασα υψηλή βαθμολογία, αλλά ο στόχος μου παραμένει ο ίδιος, δηλαδή να σπουδάσω μουσική», είπε η Μαρία Γκόλτσιου.

larissapress.gr

Previous ArticleNext Article