Ελασσόνα

Τα εικαστικά τμήματα της Λ.Α.Ε.Ε θα λειτουργούν σε χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Ι.Μ. Ελασσώνος

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, δέχθηκε η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρία Ελασσόνας την πρόταση συνεργασίας της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος για το τμήμα Εικαστικών του συλλόγου. Μιας συνεργασίας που στόχο έχει την στήριξη του Πολιτισμού. Γιατί όπως υποστηρίζουν και οι δύο φορείς, ο Πολιτισμός είναι ανάγκη και προτεραιότητα.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα, το τμήμα εικαστικών της Λ.Α.Ε.Ε. θα στεγάζεται πλέον στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος, σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο που δημιούργησε η Ι.Μ. Ελασσόνας και όπου οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων (λόγω των ειδικών συνθηκών covid-19) θα έχουν το προσωπικό τους καβαλέτο ζωγραφικής.

 

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Παρασκευή από τις 5.00 το απόγευμα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

 

Το Δ.Σ. της Λαογραφικής Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Σεβασμιότατο κ.κ. Χαρίτωνα και για αυτή τη στήριξη που προσφέρει στο σύλλογο, συνεχίζοντας την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος και του συλλόγου.

 

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα εικαστικών της Λ.Α.Ε.Ε. λειτουργεί από το 2011 και από το 2013 υπεύθυνη του τμήματος είναι η εικαστικός Εύα Βασδέκη – Ζωγράφος, Χαράκτρια, Αγιογράφος.

 

Η δημιουργική απασχόληση, η ψυχαγωγία, η συμμετοχή και παρέμβαση στα εικαστικά της πόλης μας είναι μερικοί από τους στόχους του εργαστηρίου. Τα μέλη του εργαστηρίου, εφαρμόζουν τις αρχές των εικαστικών τεχνών σε ατομικές και ομαδικές εργασίες με τη χρήση και κατάκτηση διαφόρων υλικών και τεχνικών, όπως και με τη γνωριμία του έργου μεγάλων καλλιτεχνών. Οξύνουν τη παρατηρητικότητα τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργούν έμφυτες η επίκτητες ικανότητες και επιδεξιότητες. Αποκτούν προσωπικό αισθητικό κριτήριο και την ικανότητα αισθητικής συγκίνησης, αποτέλεσμα της κατανόησης του έργου τέχνης.

Λίγα λόγια για την Εύα Βασδέκη:

Η Εύα Βασδέκη γεννήθηκε το 1973 στο Wiesbaden της Γερμανίας από πατέρα Έλληνα και μητέρα Τσέχα. Από το 1985 έως το 1991 φοίτησε στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής και κατόπιν έκανε σπουδές Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιολογικών Ευρυμάτων στη σχολή ΠΕΤΡΑ. Στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών σπούδασε ζωγραφική με τον κ. Κοκκινίδη (μετέπειτα Βαλαβανίδη), χαρακτική με τον κ. Καζάκο& κ. Τσαλαματά και αγιογραφία με τον κ. Γιαννούδη, σε όλα αρίστευσε. Κατόπιν, το 2002 φοίτησε ως υπότροφος του ΙΚΥ στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας. Επιπλέον, την διετία 2007-2009 έλαβε υποτροφία του IKY για εκτέλεση καλλιτεχνικού έργου στον τομέα της χαρακτικής. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πέραν τούτου, έλαβε μέρος σε εικαστικό workshop στη Δαμασκό Συρίας καθώς και στο Κρνοφ Τσεχίας. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε αγιογραφήσεις ναών στην Ελλάδα, Κύπρο και Ν. Κορέα. Τον Σεπτέμβριο του 2008 βραβεύτηκε στη διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής στα Rokycany Τσεχίας.

Πληροφορίες για την λειτουργία των τμημάτων  στα τηλέφωνα: 6988692073 Εύα Βασδέκη, 6974550560 Ιωάννης Σαμώτας.

 

Previous ArticleNext Article