Ελασσόνα

Τα Αμπέλια Βερδικούσιας τίμησαν τους Αγίους Πάντες

«Βλαστούς Ευαγγελίου και καρπούς αμαράντους, χορούς Αγίων Πάντων ευφημήσωμεν πάντες, εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς, μιμούμενοι αυτών τας αρετάς, και αγώνας τους γενναίους, από ψυχής συμφώνως ανακράζοντες. Δόξα τω στεφανώσαντι υμάς, δόξα τω αγιάσαντι, δόξα τω εν τη γη και ουρανώ υμάς δοξάσαντι».

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με επισημότητα, τα Αμπέλια Βερδικούσιας τίμησαν και φέτος τη μνήμη των Αγίων Πάντων, στον εκεί φερώνυμο Ιερό Ναό Αγίων Πάντων.
Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, όπου συλλειτούργησαν ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Νακούλας (Βλαχογιαννίου) και οι ιερείς π. Θεόδωρος Καραγιάννης (Πραιτωρίου) και π. Στυλιανός Φούντας («οικοδεσπότης» του πανηγυρίζοντος ναού).
Παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Ελασσόνας Γιάννης Δραγατσίκης, Κώστας Δήμκος και Γιάννης Καριπίδης.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης – π. Νεόφυτος Παπαδημητρίου (της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου), οι ιερείς π. Θεόδωρος Πατσιτός (Μεσοχωρίου), π. Θεόδωρος Καραγιάννης (Πραιτωρίου), π. Στυλιανός Φούντας (ΑμπελίωνΒερδικούσιας) και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.
Για τη μεγάλη εορτή της Ορθοδοξίας, την εορτή των Αγίων Πάντων μίλησε ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, κάνοντας λόγο για την εορτή, που ολοκληρώνει έναν κύκλο εορτών που άρχισε από την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου.
Στη συγκεκριμένη εορτή η Εκκλησία εορτάζει όσους αγίασε το Άγιο Πνεύμα, τους Προπάτορες και Πατριάρχες, τους Προφήτες και ιερούς Αποστόλους, τους Μάρτυρες και τους Ιεράρχες, τους Ιερομάρτυρες και Οσιομάρτυρες, τους Όσιους και Δίκαιους και όλες γενικά τις άγιες Γυναίκες και τους υπόλοιπους ανώνυμους Αγίους.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν:
Ο βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Δραγατσίκης, Κώστας Πασχόπουλος, Κώστας Δήμκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής, ο πρώην αντιδήμαρχος – δημοτικός σύμβουλος Κίμων Τσούρης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερδικούσιας Κώστας Τσέτσιλας, κοινοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και δεκάδες προσκυνητές.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)-Του Γιάννη Μουκίδη

Previous ArticleNext Article