Λάρισα

Σύσκεψη για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό  υγειονομικών αρχών και ελεγκτικών μηχανισμών, με στόχο  τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού συγκάλεσε  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τη συμμετοχή του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτη Σερέτη,  του Περιφερειακού Συμβούλου και διευθυντή της ΜΕΘ Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολου Κομνού, του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνου Γιαννακόπουλου, της επικεφαλής των ΚΟΜΥ στη Θεσσαλία Ράνιας Πινακά και του Περιφερειακού συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Νίκου Μιχαλάκη.

«Ο δρόμος για την επιστροφή στην κανονικότητα είναι μακρύς. Ο  covid-19  δεν πάει διακοπές. Ουδείς είναι άτρωτος» τόνισε ο Περιφερειάρχης, σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. «Χρειάζεται όλοι να προσέχουμε. Να τηρούμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, να αποφεύγουμε τον συνωστισμό, να τηρούμε απαρέγκλιτα τα μέτρα προσωπικής υγιεινής και προφύλαξης. Αυτά είναι τα εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τον  covid-19. Η χρήση μάσκας είναι σύμβολο αλληλεγγύης. Είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους και υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της σε ανοιχτούς χώρους» υπογράμμισε ο Κ. Αγοραστός.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά σε γρήγορες ιχνηλατήσεις επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με τις Υπηρεσίες της και τις Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ. Θωρακίζουμε τα Νοσοκομεία και ενισχύουμε τον ιατροτεχνολογικό τους εξοπλισμό. Έχουμε σε εξέλιξη επικοινωνιακή καμπάνια για την ενημέρωση και συμμόρφωση του κοινού με τα μέτρα. Βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και διαβούλευση με την επιστημονική μας ομάδα,  τον ΕΟΔΥ και όλους όσοι εμπλέκονται  στη διαχείριση της κρίσης. Εντατικοποιούμε το έργο των Ελεγκτικών Μηχανισμών. Με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων φορέων, προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για να έχουμε γρήγορα, σωστά  και αξιόπιστα  αποτελέσματα και να μειώσουμε τη διασπορά του κορωνοιού» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Previous ArticleNext Article