Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας: Κυβερνητική φιέστα με αφορμή την διαπραγμάτευση για τη νέα ΚΑΠ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το Αγροτικό Τμήμα, καταγγέλλουν την φιέστα αποκλειστικά επικοινωνιακού χαρακτήρα που διοργανώθηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου στη Λάρισα από την κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με δήθεν αντικείμενο τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει πολλές φορές τα δύο χρόνια της θητείας της ότι μόνο προσχηματικά χρησιμοποιεί τον όρο διαβούλευση, καθώς μονίμως απουσιάζουν από αντίστοιχες διαδικασίες οι κατά κύριο λόγο ενδιαφερόμενοι. Με τον ίδιο τρόπο από τη χθεσινή απαράδεκτη διαδικασία αποκλείστηκαν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας και όσα ακούστηκαν ως προτάσεις ή λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου δεν ήταν παρά αόριστες υποσχέσεις και ευσεβείς πόθοι, εντελώς έξω από τις θέσεις των εργαζομένων στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.
Τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω και ειδικά για την σκοπιμότητα της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελεί το γεγονός ότι οι αγροτικοί φορείς της Λάρισας (συνεταιρισμοί – σύλλογοι) ενημερώθηκαν λίγες ώρες πριν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, έχοντας νωρίτερα παντελή άγνοια.
Παράλληλα, το άτοπο της χθεσινής κυβερνητικής φιέστας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η νέα ΚΑΠ βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης των λεπτομερειών εφαρμογής της. Αυτό το διάστημα συζητούνται εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα για την χρηματοδότηση της ελληνικής γεωργίας, μόνο που η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα αρνηθεί να ενημερώσει και να διαβουλευθεί με τους εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πυλώνα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, έχει δε αποδείξει στην πράξη ως κυβέρνηση ότι γνωρίζει να διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων και όχι για λόγους κομματικής προβολής.

Previous ArticleNext Article