Λάρισα

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Λάρισας για “Αμάλ” στη Λάρισα: “Συμπεριφορές μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας και ρατσισμού δεν χωράνε στον τόπο μας”

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας αναφέρει:

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη στάση μικρής ομάδας Λαρισαίων που αμαύρωσαν την σπουδαία δράση του ταξιδιού της Αμάλ στην πόλη μας, φτάνοντας στο σημείο να επιτεθούν και να προπηλακίσουν μικρά παιδιά.
Ο λαός της Λάρισας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι συμπεριφορές και λογικές μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας, ρατσισμού και φασισμού δεν χωράνε στον τόπο μας. Ιδιαίτερα σε σχέση με το προσφυγικό πρόβλημα η πόλη έχει ανοίξει την αγκαλιά της και φιλοξενεί εκατοντάδες κατατρεγμένους κάθε ηλικίας που ζουν πλέον ειρηνικά και με ασφαλή τρόπο στη χώρα μας.
Η στάση αυτή των Λαρισαίων δεν εξηγείται μόνο από τις δημοκρατικές και προοδευτικές ευαισθησίες των συμπολιτών, αλλά και από όσα επιτάσσει η χριστιανική πίστη, για αγάπη, ανοχή αλλά και αποδοχή του αδύναμου και «διαφορετικού».
Παράλληλα, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι υπάρχουν οι ηθικοί αυτουργοί των χθεσινών επεισοδίων, αυτοί που φρόντισαν προ ημερών να δυναμιτίσουν το κλίμα με εμπρηστικές ανακοινώσεις και απειλητικές παρεμβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Λάρισας, χαιρετίζει τη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Λαρισαίων που αγκάλιασαν την Αμάλ και εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην προσδοκία κάθε προσφυγόπουλου να ζήσει ειρηνικά στην ελεύθερη πατρίδα του.

Previous ArticleNext Article