Ελασσόνα

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Με τρία νομοσχέδια στη συσκευασία του ενός, που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση, η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού, παραβλέποντας τρεις αποφάσεις του ΣτΕ που διασφαλίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του, σε αντίθεση και με τη θέση της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και της ΚΕΔΕ.

Στο νομοσχέδιο προτείνεται η μετονομασία της Ρ.Α.Ε. σε Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων) και η ανάληψη από πλευράς της του ελέγχου των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης των αποβλήτων. Πολλές διατάξεις του νομοσχεδίου είναι σε αντίθεση με συνταγματικές προβλέψεις και η διαδικασία νομοθέτησης που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση παραβιάζει δικό της νόμο, που ορίζει το χρονικό διάστημα για τις διαβουλεύσεις.

Η κυβερνητική αυτή επιλογή θα μεταφέρει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις υψηλό κόστος για να έχουν υπερκέρδη λίγοι, θα περιορίσει την πρόσβαση όλων στα βασικά αγαθά, όπως το νερό, θα αφαιρέσει περιουσία και αποφάσεις από τους δήμους.

Όλα, οδηγούν στον τελικό στόχο, που είναι η αλλαγή για το ποιος αποφασίζει την τιμολόγηση του τόσο πολύτιμου αγαθού, του νερού, με κίνδυνο να δούμε αδικαιολόγητες αυξήσεις στο κόστος του. Δημιουργείται έντονη ανησυχία ότι με τη θέσπιση της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. δημιουργείται το υπόβαθρο να σχεδιάζονται μελλοντικά παρεμβάσεις οι οποίες θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α..

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Το πόσιμο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Η ιδιωτικοποίησή του δεν θα περάσει.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ελασσόνας

Previous ArticleNext Article